Voor het weekend

Salade met Hollandse garnalen

De smaak van de Hollandse Garnaal is verfijnd: licht zilt en een tikje zoet. Deze smaak komt al tot z’n recht op een vers broodje met alleen verse peper, citroen, en wat mayonaise. Maar ook als voor-, lunch- of hoofdgerecht en borrelhapje kun je alle kanten op met de Hollandse garnaal. Denk eens aan een Hollandse garnalensalade, een garnalencocktail, in een quiche of in een pastagerecht.

Het favoriete gerecht van chefkok Jim de Jong is het voorgerechtHollandse garnalen met doperwten en dille-olie’. Makkelijk te bereiden, in een handomdraai klaar en zeer vol van smaak. Probeer het zelf maar eens! Dat wordt smullen! Kijk naar de video… Zie hieronder het recept!

Welke wijn bij salade met Hollandse garnalen?

Kies voor een ronde witte wijn zonder houtlagering. Bijvoorbeeld chardonnay of een Sauvignon blanc uit de Nieuwe wereld. Ook een goede optie is een pinot gris.

1 persoon5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Hollandse garnalen,
  • 50 gram bleekselderij, fijngesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepels rauwe doperwten
  • dille-olie (of basilicum-olie)

Stap 1

Doe in een kom: garnalen, bleekselderij, mayonaise. Meng door elkaar. Schep of spuit wat dille-olie op het bord. Schep de garnalensalade erop. Garneer met de rauwe doperwten.

 

Meer heerlijke recepten met bijbehorende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *