Voor het weekend
Salade met Hollandse garnalen

De smaak van de Hollandse Garnaal is verfijnd: licht zilt en een tikje zoet. Deze smaak komt al tot z’n recht op een vers broodje met alleen verse peper, citroen, en wat mayonaise. Maar ook als voor-, lunch- of hoofdgerecht en borrelhapje kun je alle kanten op met de Hollandse garnaal. Denk eens aan een garnalensalade, een garnalencocktail, in een quiche of in een pastagerecht.

Het favoriete gerecht van chefkok Jim de Jong is het voorgerecht ‘Hollandse garnalen met doperwten en dille-olie’. Makkelijk te bereiden, in een handomdraai klaar en zeer vol van smaak. Probeer het zelf maar eens! Dat wordt smullen! Kijk naar de video…

Ingrediënten
1 persoon

  • 100 gram Hollandse garnalen,
  • 50 gram bleekselderij, fijngesneden
  • mayonaise
  • 3 eetlepels rauwe doperwten
  • dille-olie

 

Welke wijn erbij?

Kies voor een ronde witte wijn zonder houtlagering. Bijvoorbeeld chardonnay of een Sauvignon blanc uit de Nieuwe wereld. Ook een goede optie is een pinot gris.

Meer heerlijke recepten met bijbehorende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *