De smaak van de Hollandse Garnaal is verfijnd: licht zilt en een tikje zoet. Deze smaak komt al tot z’n recht op een vers broodje met alleen verse peper, citroen, en wat mayonaise. Maar ook als voor-, lunch- of hoofdgerecht en borrelhapje kun je alle kanten op met de Hollandse garnaal. Denk eens aan een Hollandse garnalensalade, een garnalencocktail, in een quiche of in een pastagerecht.
Het favoriete gerecht van chefkok Jim de Jong is het voorgerecht ‘Hollandse garnalen met doperwten en dille-olie’. Makkelijk te bereiden, in een handomdraai klaar en zeer vol van smaak. Probeer het zelf maar eens! Dat wordt smullen! Kijk naar de video… Zie hieronder het recept!
Welke wijn bij salade met Hollandse garnalen?
Kies voor een ronde witte wijn zonder houtlagering. Bijvoorbeeld chardonnay of een Sauvignon blanc uit de Nieuwe wereld. Ook een goede optie is een pinot gris.
1 persoon | 5 minuten |
Ingrediënten
- 100 gram Hollandse garnalen,
- 50 gram bleekselderij, fijngesneden
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels rauwe doperwten
- dille-olie (of basilicum-olie)
Stap 1
Doe in een kom: garnalen, bleekselderij, mayonaise. Meng door elkaar. Schep of spuit wat dille-olie op het bord. Schep de garnalensalade erop. Garneer met de rauwe doperwten.
Meer heerlijke recepten met bijbehorende wijnsuggesties? Geef je hier op.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!