Meatless Monday

Romige curry met zoete aardappel (vegan)

Vegan curry klinkt misschien een beetje saai. Niets is minder waar. Deze romige curry met kikkererwten en zoete aardappel is namelijk héél erg lekker. Je mist het vlees totaal niet. Geef er basmati rijst bij en een frisse salade. Je zult verrast zijn!!!

Welke wijn bij romige curry met zoete aardappel?

Deze vegan curry is romig, kruidig (mild pittig) en wat zoetig van smaak. Geroosterde cashewnoten en kikkererwten zorgen voor een bite. Wij dronken hier een pinot blanc uit de Elzas bij. Dat combineerde superfijn vanwege z’n zachte zuren en rijpe fruittonen. Maar ook een pinot gris of een viognier zal het zeker goed doen. Het lichte zoetje vormt een mooie buffer tegen het licht pittige en kruidige karakter van het gerecht.

Romige vegan curry met zoete aardappel en kikkererwten uit Be More Vegan van Niki Webster

Romige curry met zoete aardappel (vegan)

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totaal: 40 minuten
Verrassende curry met zoete aardappel en kikkererwten. Mild, romig en licht zoet. Heerlijk met een glas pinot blanc ernaast.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • Stukje verse gember 15 gram, fijngeraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 grote zoete aardappel geschild en in stukjes
  • 1 blik kikkererwten uitgelekt (265 gram uitlekgewicht)
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 zak babyspinazie 100 gram
  • 1 theelepel zout
  • Versgemalen peper
  • 3 grote eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels verse koriander fijngehakt

Bereiding
 

  • Hak de ui grof. Rasp de gember fijn, bij voorkeur op een microplane-rasp.
  • Verhit in een grote braadpan de olijfolie. Bak de ui op half hoog vuur in ca. 5 minuten lichtbruin.
  • Voeg de knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander en chilivlokken toe. Bak ca. 2 minuten even mee.
  • Snijd intussen de tomaten en zoete aardappel in stukjes. Voeg toe aan het uimengsel en bak alles ca. 2 minuten tot de tomaten zacht zijn.
  • Doe de kikkererwten en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat de zoete aardappel in ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan de cashewnoten tot ze lichtbruin zijn. Laat even afkoelen en hak ze grof.
  • Roer de spinazie door het currymengsel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de curry met basmatirijst. Bestrooi met de geroosterde cashewnoten en fijngehakte koriander.

Het kookboek: Be More Vegan

Dit is hét kookboek voor de beginnende (jonge) vegan. Als je overweegt om volledig plantaardig te gaan eten, dan wijst Niki Webster je de weg. In dit handzame boekje vind je 50 heerlijke en simpele recepten die je laten zien hoe lekker vegan eten kan zijn. Naast deze vegan curry, publiceerden we al eerder een recept uit dit kookboekje: gevulde wraps met geroosterde groenten.

 

Bestellen kun je hier:

Titel : Be More Vegan
Auteur : Niki Webster
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1673 1
Prijs : € 15,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept