Fishermans Thursday
Roergebakken gamba’s met sugarsnaps

Vandaag geen vlees, maar wel iets om lekker in te bijten. Een gerecht met gamba’s. Je kunt gamba’s kopen, zogezegd ‘met of zonder jas’. Gamba’s zonder jas kun je zo verwerken en opeten. De beestjes met jas vragen erom eerst ontmanteld te worden. Dat is dus voor iedereen die het heerlijk vindt om met zijn handen aan het werk te gaan. Het gerecht is sowieso  ‘om je vingers bij af te likken’! 

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram (diepvries) gepelde rauwe reuzengarnalen
  • 200 gram sugarsnaps
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 ½  eetlepels Thaise rode currypasta
  • 200 gram wortel, schuin in dunne plakjes
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 100 ml visbouillon

Stap 1

Ontdooi de garnalen eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sugarsnaps in ruim kokend water in 3 à 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

Stap 2

Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot ze gaan geuren. Schep de currypasta erdoor en voeg de garnalen toe. Roerbak de garnalen tot ze net roze en ondoorzichtig worden. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Schep de wortel en rode uien door het bakvet en roerbak 2 à 3 minuten. Voeg dan de sugarsnaps toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg de bosuit toe. Schenk de bouillon erbij en laat het vocht verdampen. Voeg de garnalen weer toe en warm het gerecht nog even door. Serveer met pandanrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *