Weleens van riso gehoord? Nee, dit is geen rijst. Het is een mini-pastasoort die de vorm heeft van rijst. Het wordt ook wel Orzo genoemd. Ook al is het geen rijst toch kun je er een soort risotto van maken. Dat doe ik in dit recept met pompoen, Gorgonzola en champignons. Meer dan verrukkelijk. Bovendien; de oven doet hier het werk. Een regelrechte aanrader!!!
Welke wijn bij riso met pompoen?
Deze smeuïge pastaschotel smaakt rijk, zacht en aards. Daar past een ronde witte wijn heel goed bij. Kies voor een Viognier uit de Languedoc of een Chardonnay zonder houtlagering.
Riso met pompoen en Gorgonzola
Ingredienten
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram pompoen in blokjes
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 200 gram riso
- 500 ml groentebouillon van tablet
- 1 bakje champignons in kwarten
- 170 gram Gorgonzola dolce in kleine stukjes
Extra nodig
- ovenvaste hapjespan of ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en de knoflook.
- Verhit in een ovenvaste hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de pompoenblokjes, ui en knoflook ca. 3 minuten.
- Voeg toe: groentebouillon en riso. Breng aan de kook.
- Zet de pan in de oven en laat in ca. 25 minuten alles gaar worden.
- Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de champignons in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Haal de riso met pompoen uit de oven. Roer de helft van de champignons en de helft van de Gorgonzola erdoor. Verdeel de riso over 3 borden. Bestrooi met rest van de Gorgonzola en de champignons.
- Lekker met een groene salade met sinaasappel.
Meer ideeën met riso, oftewel orzo
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen