Voor het weekend

Quiche met zalm, prei en paksoi

Helaas zit het zomerweer dit weekend een beetje tegen. In plaats van lekker buiten eten op het terras, zetten we de oven aan voor deze heerlijke quiche met gemarineerde zalm. Een supergerecht van je favoriete restaurant La Place. We hebben het recept wel wat aangepast; maar nu is het helemaal perfect! Zet maar op het menu…

Welke wijn bij quiche met zalm en prei?

Eigenlijk is het meer een groentetaart van knapperig deeg met prei en paksoi. Bovenop ligt de gemarineerde zalm in sojasaus. Wij dronken er een sappige gastronomische rosé bij van Chateau Puech-Haut uit de Languedoc (voor meer informatie lees het verhaal over gastronomische rosé dat binnenkort verschijnt!), maar ook de Mirabeau van Gall & Gall is een uitstekende begeleider. Allebei verfrissend met voldoende body.

4 personen1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram zalmfilet zonder vel
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • 1 rol vers quiche & taartdeeg (AH of Tante Fanny)
  • ½ struik paksoi, fijngesneden (250 gram)
  • 100 gram gesneden prei
  • 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 50 gram bloem
  • selderijzout, versgemalen peper
  • 12 gram wit sesamzaad
  • extra: quichevorm ɸ 26 cm

Stap 1

Snij de zalm in dunne plakjes van ca. ½ cm. Marineer de zalm ca. 30 minuten in de sojasaus.

Stap 2

Leg het taartdeeg in de ingevette quichevorm en druk overal goed aan, eventueel de randen bijsnijden. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd paksoi in dunne reepjes, spoel af onder de koude kraan en droog het in de slacentrifuge. Verdeel prei en paksoi over de taartbodem. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Stap 4

Klop de eieren los met de slagroom en melk. Klop de gezeefde bloem erdoor tot alle klontjes verdwenen zijn. Breng op smaak met selderijzout en peper. Schenk het mengsel over de groenten in de deegbodem. Leg de stukjes (uitgelekte) zalm erop en bestrooi met het sesamzaad. Bak de quiche in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche 5 minuten staan voordat je taart gaat aansnijden.

Lekker met een salade met sinaasappel, avocado en tuinkers.

 

Het kookboek

Leuk kookboek met meer dan 100 makkelijke recepten voor elk moment van de dag, afkomstig van restaurant La Place. Dagelijks genieten hier duizenden gasten van alle versbereide gerechten. Van pannenkoekjes, salades en soep tot pizza en taart.

Bestellen kun je hier:

Cover La Place Titel : Favorieten van La Place
Auteur : koks van eigen kokschool
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 90 5956 905 8
Prijs : € 17,99

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *