Meatless Monday

Chileense stoofpot met pompoen

Uit het kookboek VEG! van Hugh Fearnley-Whittingstall publiceren we in de maand november elke week een recept op Meatless Monday. We starten met porotos granados. Hugh zegt hierover: ‘Dit is mijn versie van de traditionele Chileense stoofpot van pompoen en bonen. Heerlijk stevig en verwarmend en, zoals bij veel van zulke gerechten, nóg beter als je de soep de volgende dag opwarmt’.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • handvol oregano of marjolein
  • 200 gram sperziebonen, in stukjes van 2 cm
  • 400 gram pompoen, in stukjes
  • 350 gram winterwortel, in plakjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1000 ml groentebouillon (tablet)
  • 1 blik witte- of cannellinibonen (400 gram)
  • 1 blik maiskorrels (400 gram)
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erbij en fruit 10 minuten zachtjes. Voeg het paprikapoeder en 1 theelepel van de oregano toe en bak even mee.

Stap 2

Voeg toe: sperziebonen, pompoen, winterwortel, laurierblad en de bouillon. Laat ca. 15 minuten sudderen tot de pompoen net gaar is. Voeg dan de witte bonen en maïs toe en laat nog ca. 5 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper (ik gebruik ongeveer 1 theelepel zout en flink wat peper). Roer de rest van de oregano erdoor, laat een paar minuten rusten en dien dan op.
Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas. Lekker met stokbrood.

 

9789023013655_Fearnley-Whittingstall_veg!

Veg! is een kookboek vol inspiratie. Geschikt voor iedereen die gewoon wat meer wil afwisselen met groenten. Geschreven door Hugh Fearnley-Whittingstall. Hij is presentator van River Cottage op Channel Four, bekroond Engels auteur en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij heeft al zeven andere River Cottage boeken geschreven, maar met dit boek Veg! Neemt hij je mee in de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees.

Uitgeverij: Becht
Prijs: € 24,95

 

 

 

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je op voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *