Pintxo van kibbeling met kappertjessaus & Verdejo

Spaanse wijn vraagt om een Spaans borrelhapje. Borrelhapjes heten in Spanje tapa of pintxo. En de zogenaamde pintxo is Spaanser dan Spaans. Maar wat is een Pintxo eigenlijk? Het is eigenlijk een tapa op een stokje. We gaan vandaag voor een pintxo. En we houden het supersimpel. We rijgen kant-en-klare gebakken stukjes kibbeling (liefst van de visboer!) op een stokje. Maar het sausje die maken we wel zelf: kappertjessaus op basis van mayonaise. Ook wel remouladesaus genoemd. Homemade toch echt veel lekkerder!!!

Welke wijn bij pintxo van kibbeling met kappertjessaus?

Bij een pintxo van kibbeling schenken we een witte wijn. De Verdejo uit Rueda (Midden-Spanje) smaakt sappig, soepel en zeer fruitig.  En is zodoende zeer geschikt als aperitief wijn. De stukjes gebakken vis serveren we als een Spaanse Pintxo (tapa op een stokje). Even dippen in de romige, frisse kappertjessaus en het feest is compleet!

ca. 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 zoetzure augurk
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml mayonaise (óf yogonaise)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 300 gram kant-en-klare kibbeling

Stap 1

Snijd de augurk in stukjes, pers het teentje knoflook uit en meng deze door de mayonaise. Doe de kappertjes en de bieslook erbij en breng de saus op smaak met zout en peper. Bak 300 kibbeling voorzichtig even op in een anti-aanbakkoekenpan. Steek de kibbeling aan stokjes en serveer ze met de kappertjessaus.

*Tip: ook lekker als hoofdgerecht met een gepofte aardappel en salade.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *