Fransen zijn gek op gratin! Zowel hartig als zoet, romig of krokant, eenvoudig of complex. Eenvoudiger en lekkerder dan deze snelle hartverwarmende versie kan eigenlijk niet. Vijf minuten en hop in de oven. Perfect met een kopje thee voor een geimproviseerde vieruurtje of als een licht warm dessert met een glas cider.
4 personen | 30 minuten |
Ingredienten
- 1 handpeer, geschild en in plakjes
- 1 appel (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in plakjes
- 1 theelepel citroensap
- 50 ml cognac (of calvados, of niets)
- een mespunt citroenrasp
- kaneel (naar smaak)
- 1 ½ eetlepel suiker
- 2 eetlepels gemalen amandelen
- 25 gram boter, in stukjes
- 4 eetlepels crème fraîche of vanille-ijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Meng voorzichtig de plakjes appel en peer samen met wat citroensap, cognac, citroenrasp en een snufje kaneel.
Stap 2
Schep het fruitmengsel in de beboterde ovenschaal. Besprenkel met suiker en gemalen amandelen. Verdeel de stukjes boter erover.
Stap 3
Bak de gratin in 20 à 30 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer lauwwarm, met een dikke eetlepel crème fraîche óf vanille-ijs.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
EARLY BIRD ACTIE
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
🎁 Early bird-actie! Bestel vóór 15 november voor slechts €5,99 (daarna €7,50).
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!