Easy Tuesday
Pastinaak-ovenschotel

Op deze Easy Tuesday een vegetarische ovenschotel met pastinaak. Super makkelijk om te maken, alleen moet hij wel zo’n 50 minuten in de oven. Het liefst maak je natuurlijk zelf die kaassaus met Parmezaanse kaas (50 gram) en belegen Goudse (100 gram). Wil je het jezelf nog makkelijker maken, kies dan voor een kaassaus uit een pakje of de romige 5-kazensaus voor pasta uit de koeling in de supermarkt. Welke wijn erbij? Kijk bij Wijn van de Dag.

4 personen1 1/2 uur

Ingrediënten

  • 500 g pastinaken
  • 350 g aardappelen
  • 200 g uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 50 gram boter
  • zout, versgemalen peper
  • kaassaus van Parmezaanse kaas en belegen Goudse
  • fijngehakte peterselie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf. Schil de aardappelen en was ze. Snijd de pastinaken en de aardappelen in zeer dunne schijven en meng die goed door elkaar. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in dunne ringen.

Stap 2

Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze vervolgens door de andere groenten. Breng op smaak met zout en peper. Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeelde rest van boter in klontjes over de groenten, en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats die vervolgens 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Maak intussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe. Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover. Lekker met een gemengde salade met kerstomaatjes en uitgebakken spekjes.

Tip
Andere manieren om pastinaak te verwerken;

  • Ideaal als smaakmaker in de soep
  • Je kunt ze raspen in de rauwkostsalade
  • Mengen door de aardappelpuree
  • Om ze als stengels te roerbakken in de wok
  • Dunne reepjes te frituren en te serveren bij orgaanvlees en wild.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *