Soms heb je van die dagen dat je geen fut hebt om lang in de keuken te staan. Dan zijn snelle en makkelijke gerechten die toch vol van smaak zijn een ideale oplossing. Een voorbeeld daarvan is dit pastagerecht. In de tijd dat je de pasta kookt, kun je de rest van de ingrediënten voorbereiden. Dan is het gewoon nog een kwestie van alles samenvoegen en op smaak brengen. Misschien heb je nog nooit eerder roze peper gebruikt? Lees hieronder meer over deze roze besjes die niet naar peperkorrels smaken! Dit recept is afkomstig van Sarah Puozzo. Kijk voor meer suggesties op haar blog South&Pepper. Buon appetito!
4 personen | 15 minuten |
Ingrediënten
- 400 gram pappardelle of tagliatelle
- 200 gram ongezouten walnoten
- 2 eetlepels roze peperkorrels*
- 60 gram roomboter
- 100 gram mascarpone
- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
- 80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Stap 1
Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing. Hak de walnoten fijn. Maal de roze peper fijn in een vijzel.
Stap 2
Wanneer de pasta klaar is, giet je het water af. Neem een grote open pan en smelt daarin de roomboter met de mascarpone. Giet er de pasta in, samen met de fijngehakte walnoten, de fijngemalen roze peper. Meng alles goed. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met peterselie en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Serveer meteen, buon appetito! Lekker met een groene salade met sperziebonen en uitgebakken spekjes.
Welke wijn drinken we bij ‘Pasta met walnoten en roze peper’?
Dit pastagerecht heeft bite en is niet echt smeuïg. De walnoten geeft het een aardse smaak mee, maar ook iets zoetigs. Roze pepers zorgen voor een aromatisch tintje, maar zijn zeker niet pittig. Bij dit gerecht heb je wijn nodig die verfrist en de mond weer schoonmaakt. Een mousserende wijn is een goede keus, bijvoorbeeld een cava uit Spanje. Of een sherry amontillado, daarin komen de nootachtige aroma’s bij elkaar van wijn en gerecht. Ook maakt een sherry lekker de mond schoon.
* Wat is roze peper?
Eigenlijk is roze peper helemaal geen echte peperkorrel. Het namelijk roze gedroogde bessen van een Zuid-Amerikaanse plant. Ze worden geoogst en vervolgens gedroogd. De smaak is mildzoet, heel licht pikant en aromatisch. Zeker niet peperachtig. AH verkoopt ze in potjes van Verstegen, maar je kunt ze ook kopen bij een delicatessenzaak of toko. Kun je ze niet te pakken krijgen, gebruik dan verse ingelegde groene peperkorrels uit een potje( je weet wel die peperkorrels die je gebruikt voor een steak au poivre).
Gebruik jij weleens rode peper? Laat het ons weten, plaats een reactie hieronder in het reactieveld.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties in je mailbox? Geef je hier op.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen