Meatless Monday

Pappardelle met romige prei en Parmezaanse kaas

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Al jarenlang maak ik deze vegetarische pasta: pappardelle met prei. Langzaam gestoofde prei in boter met olijfolie wordt zoeter van smaak. Is niet te vergelijken met gekookte prei. Knoflook en Parmezaanse smaak zorgen voor extra smaak. Schep dat op brede pastalinten (pappardelle) en er ontstaat er een onvergetelijk Italiaans pastagerecht. Staat in 25 minuten op tafel.

Oorspronkelijk is dit makkelijk te maken recept geïnspireerd op een gerecht uit een van de eerste kookboekjes van Jamie Oliver. Ik heb het een en ander aangepast. Maar het is en blijft een lekkere snelle pasta voor op je favorietenlijst.

Mijn persoonlijke keukentip
Pasta perfect koken is zo eenvoudig met mijn WMF pastapan. De ingebouwde zeef bespaart me elke keer weer een hoop gedoe. Gemaakt van kwalitatief roestvrijstaal, is deze pan niet alleen praktisch, maar ook een plaatje in de keuken.


 

Welke wijn bij papperdelle met prei en mascarpone?

Deze pasta met prei smaakt licht zoet, smeuïg en romig. Schenk hier een volle chardonnay bij, liefst eentje zonder houtlagering.

 

Pappardelle met romige prei

Pappardelle met romige prei

Bereiding: 25 minuten
Totaal: 25 minuten
Snel te maken pasta gerecht met een saus van prei en mascarpone. Voldoende voor 2 à 3 personen, afhankelijk van of je wel of niet een grote eter bent.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 50 gram boter
  • 4 middelgrote preien in ringetjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 200 gram mascarpone
  • 250 gram verse pappardelle (koeling)
  • 100 ml champignon-bouillon tablet
  • 50 gram Parmezaanse kaas grofgeraspt
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Bereiding
 

  • Prei in dunne ringen snijden. Wassen en goed laten uitlekken. (Of in slacentrifuge drogen)
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg prei en knoflook toe en laat de groenten op een laag vuur met de deksel op de pan ca. 15 minuten zweten, zonder dat de groente kleur krijgt.
  • Doe de mascarpone erbij en laat die op een laagvuur smelten over de prei. Breng op smaak met zout en peper. Roer de champignon-bouillon erdoor.
  • Kook intussen de pasta in kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel over 2 of 3 voorverwarmde (pasta)borden. Schep de preisaus erop. Bestrooi royaal met Parmezaanse kaas, zwarte peper en peterselie.

Meer snelle pasta gerechten

Op zoek naar andere pasta gerechten die ook snel klaar zijn? Bekijk dan deze 12 recepten.

 

Weekmenu 15 2023 12x snelle pasta's
12x snelle pasta

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!