Easy Tuesday

Ouderwetse kippensoep uit de multicooker

Sinds kort ben ik in het bezit van een zogenaamde multicooker! Wat is dit, zul je misschien denken? Het is een apparaat dat er uitziet als een friteuse, maar ongeveer 9 tot 11 andere apparaten vervangt. Van rijstkoker en slowcooker tot sous-vide en snelkookpan. Reuze handig dus! Hierin maakte ik deze onwijs lekkere ouderwetse kippensoep. Een recept uit het kookboek van mijn vriendin Maris van Flying Foodie. Zij is multicooker-specialist en op haar website vind je alles over dit ingenieuze apparaat.

 

Wat is een multicooker?

Een multicooker is een veelzijdig keukenapparaat dat meerdere kookfuncties combineert in één apparaat. Hierdoor kan het de taken van verschillende andere keukenapparaten overnemen, zoals een rijstkoker, slowcooker, snelkookpan, stoompan, en soms zelfs een frituurpan of yoghurtmaker. Met een multicooker kun je gerechten stomen, bakken, braden, slowcooken, en snelkoken onder hoge druk. Dit maakt het een handige keuze voor mensen die ruimte willen besparen in de keuken of die op zoek zijn naar gemak bij het bereiden van maaltijden. Multicookers zijn vaak programmeerbaar, wat betekent dat je de kookinstellingen kunt instellen en het apparaat het werk laat doen, wat ideaal is voor een drukke levensstijl. Superhandig dus bij het maken van deze ouderwetse kippensoep. In een mum van tijd op tafel.

 

 

 

Multicooker: aanrader voor als je snel eten op tafel wilt zetten

 

Zo maak je de lekkerste kippensoep die je maar kunt bedenken!

Ouderwetse kippensoep uit de multicooker

Kippensoep uit de multicooker

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 50 minuten
Kippensoep maken met de multicooker is easy. Even groente schoonmaken. Aanbakken in de multicooker-pot met gebruik van de SAUTÉ-knop. Rest van de ingrediënten erbij. En met de PRESSURE COOK-knop heb je vervolgens in 20 minuten een waanzinnig lekkere kippensoep.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 gram winterwortel plakjes
  • 4 stengels selderij fijngehakt
  • 1 plak knolselderij ca. 125 gram, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 kippenbouten ca. 650 gram
  • 1 liter kippenbouillon
  • Versgemalen peper
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 3 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Extra nodig

  • multicooker

Bereiding
 

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Was de groente en snijd deze ook fijn. Niet te fijn, want dan verdwijnt het in de soep; een beetje structuur is wel zo lekker!
  • Selecteer de SAUTE optie op je pot, druk op START en verwarm hierin de olie. Fruit hier nu de knoflook en ui enkele minuten in.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pot en roer door. Voeg ook een flinke snuf peper toe. CANCEL de saute functie.
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 20 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen zet je het programma uit (CANCEL). Wacht minimaal 5 minuten, voordat je het ventiel opent (verplaats daarna de knop Van Seal naar Venting: hoge druk komt eruit).
  • Doe de deksel open. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat even afkoelen in een vergiet en pluk vervolgens de kip van de botjes. Roer de stukjes kip en de fijngesneden bosuitjes door de soep. Zet de SAUTÉ-knop weer even aan en breng de soep aan de kook.
  • Proef en voeg eventueel wat water toe als je bouillon te sterk is geworden. Eventueel kun je ook wat zout toevoegen, als je bouillon niet te zout was. Breng op smaak met versgemalen peper. Bestrooi met peterselie.
  • Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Ouderwetse kippensoep maken zonder multicooker?

Geen multicooker in huis, gebruik dan mijn Oma’s kippensoep-recept waarmee je op een gewone manier ouderwetse kippensoep kunt bereiden. Of kijk naar dit eenvoudige recept van kippensoep met pasta voor een echt voorjaarsgevoel.

Verse kippensoep met pasta
Lichte lente kippensoep met pasta

 

Het kookboek Multicooker kookboek

Het eerste Nederlandse kookboek met 70 recepten (o.a. deze ouderwetse kippensoep) voor de Multicooker. Geschreven door blogger Maris Schrijer van Flying Foodie. Vrijwel alle recepten zijn gemaakt met de High Pressure-mogelijkheid. Het boek bevat vooral makkelijke doordeweekse recepten die geschikt zijn voor mensen die efficiënt willen koken.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Titel : Multicooker kookboek
Auteur : Maris Schrijer
Uitgever : In eigen beheer gemaakt
ISBN : 978 90 9037330 0
Prijs : € 24,95

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept