Lasagne met asperges en dille

Meatless Monday
Open lente-ravioli

Op een mooie nog-net-geen-zomer avond zal dit vegetarische pastagerecht met verse asperges en doperwten en een romige dillesaus vast heerlijk smaken! Het recept komt uit Greendelicious Kruiden van Natascha Boudewijn. De schrijfster zegt er zelf over: “Dit gerecht is in een handomdraai klaar! Toen ik het maakte stond mijn citroengeranium in bloei en strooide ik de roze bloemetjes er ter decoratie overheen. Je kunt daar natuurlijk ook andere eetbare bloemen voor gebruiken, zoals vlierbloesem of de bloemen van bieslook en daslook. Serveer lauw of op kamertemperatuur”.

Welke wijn drinken we bij Open lente-ravioli?

Een kruidige witte wijn is het antwoord. Denk aan sauvignon blanc, grüner veltliner, pinot blanc of silvaner.

2 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram doperwten in de peul (of 100 gram gedopte erwten)
  • 15 gram verse dille
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 vellen verse lasagne
  • olijfolie

Evt. voor de decoratie:
erwtenscheuten, Shiso purple, maanzaad, eetbare bloemen

Stap 1

Schil de asperges vanaf de kop naar beneden en snijd het harde gedeelte aan de onderkant eraf. Dop de erwtjes. Hak de dille fijn.

Stap 2

Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Halveer de asperges in de lengte. Blancheer de erwten ca. 5 minuten in kokend water met zout. Giet ze af.

Stap 3

Verwarm de mascarpone  op laag vuur in een steelpan. Voeg 1 eetlepel citroensap, peper en 1/4 theelepel zout toe. Roer de gehakte dille erdoor en verdun de saus met het kookvocht van de asperges tot de juiste dikte. Breng op smaak met citroensap en zout.

Stap 4

Kook de lasagnevellen in gezouten water met een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten al dente. Laat ze op een schone theedoek uitlekken.

Stap 5

Leg op 2 borden een lasagnevel. Verdeel 1/3 van de asperges, doperwten en saus erover. Herhaal dit 2x. Decoreer evt. met erwtenscheuten, Shiso, maanzaad en bloemen.

Cover Greendelicious kruidenKookboek Greendelicious kruiden

Natascha Boudewijn neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden. Per seizoen worden heerlijke kruiden en eetbare bloemen in de smakelijkste recepten in beeld gebracht. Volg de seizoenen via haar blog Greendelicious.

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Greendelicious kruiden. Koken met kruiden uit je eigen tuin.
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN: 9789023013921
Prijs: € 19,95

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *