Meatless Monday

Noodlesoep met groene groenten van Wagamama

Ongetwijfeld je ken de wereldberoemde noodlebar Wagamama. In bijna elke stad kom je wel zo’n no-nonsense restaurant tegen. Deze snelle noodlesoep met verse groenten, oftewel moyashi soba, is een van hun klassiekers. Het recept komt uit het nieuwste kookboek Wagamama Your Way.

Wagamama betekent in het Japans ‘ondeugend kind’. De keuken is geïnspireerd op het snelle tempo in de Japanse ramen bars. Het eerste restaurant is in 1992 in Londen geopend. Sindsdien is er een groot aantal bij gekomen, van Ierland en Nederland tot de VS en Australië; in totaal 196 vestigingen wereldwijd. Wagamama heeft het begrip ‘informeel eten’ een nieuwe betekenis gegeven, want een maaltijd bestaat slechts uit één gerecht. Daar is deze Moyashi Soba een goed voorbeeld van.

Welke wijn bij Moyashi Soba?

Wijn is hier niet meteen voor de handliggend. Drink liever water of een biertje.

Moyashi Soba Noodlesoep van Wagamama

Noodlesoep van Wagamama

Bereiding: 25 minuten
Noodlesoep, oftewel Moyashi Soba, is een van de klassiekers uit de keuken van Wagamama. Boordevol groene groenten en lekker vegetarisch.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • ½ eetlepel miso
  • 1 theelepel chilipasta of sambal oelek
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 bimi
  • 90 gram ramennoedels habubaku, organic
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • ½ courgette in dikke plakjes
  • 50 gram peultjes
  • ¼ prei in de lengte in tweeën en dan in ringen
  • 4 groene asperges in schuine stukjes
  • 125 gram taugé
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 bosuien in schuine stukjes
  • 1 eetlepel sesamzaad

Extra nodig

  • wok, staafmixer

Bereiding
 

  • Maak met een staafmixer van de zongedroogde tomaten, miso, chilipasta en 30 ml van de groentebouillon een gladde pasta.
  • Blancheer de bimi 2 minuten in kokend water, spoel ze koud met koud water, laat ze uitlekken en leg opzij.
  • Kook de ramennoedels volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af als ze gaar zijn. Verdeel ze over twee ruime soepkommen.
  • Zet een wok of grote pan op hoog vuur, verhit de olie en roerbak de courgette, peultjes, prei, bimi en asperges enkele minuten tot de groenten gekaramelliseerd maar nog wel stevig zijn. Voeg de taugé en sojasaus toe en schep alles nog een keer om.
  • Doe de rest van de groentebouillon in een andere pan en breng hem zachtjes aan de kook. Voeg de pasta van zongedroogde tomaten al kloppend toe om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
  • Schep de hete bouillon over de noedels in de kommen en trek ze met eetstokjes iets uit elkaar om een bedje te vormen. Schep de geroerbakte groenten erop en bestrooi met de bosui en het sesamzaad.

Notities

TIP
Voeg per persoon nog een hardgekookt ei toe, dan wordt de soep nog net iets meer compleet als eenpansgerecht.

Het kookboek 

Leuk kookboek over de keuken van Wagamama. Bevat 70 heerlijke Aziatische gerechten voor de thuiswok. Met veel oog voor vegetariërs en verse ingrediënten.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Titel : Wagamama Your Way
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2159 0097
Prijs : € 20,-

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept