Cheers!

Negroni: een simpele Italiaanse cocktail

Tussen 12 en 18 september wordt de 10e verjaardag van de #NegroniWeek gevierd. Bars over de hele wereld sluiten zich aan en zamelen geld in voor een betere wereld. De opbrengst gaat naar SLOW FOOD! Maar hoe maak je een Negroni eigenlijk? Wat blijkt; voor deze Italiaanse cocktail heb je maar 3 ingrediënten nodig!

Twee dagen geleden, op dinsdag 13 september, vond de kickoff plaats van de Negroni Week bij het Italiaanse restaurant Volare in Amsterdam. Verschillende bartenders mochten hier hun Negroni twist shaken en laten proeven. Luciana van I Love Food & Wine was erbij.

Slow Food Roots

Net als Negroni en Campari heeft Slow Food ‘Italiaanse roots’, en dus is Volare de perfecte locatie voor dit event. Bij Volare wordt er altijd gewerkt met authentieke Italiaanse producten die vaak door het keukenpersoneel (allemaal Italiaans!) uit Italië zelf worden gehaald. Daar zijn ze heel kieskeurig in, vertelt een personeelslid trots.

Negroni met een twist

Tijdens dit event proef ik (Luciana) twee soorten Negroni cocktails; de wat zoetere variant Pineapple Rosé Negroni en A Bloody Negroni. De Pineapple Rosé schijnt het meest te worden besteld, omdat bij deze variant de bittere smaken het minst overheersen. Maar ik vind A Bloody Negroni de ware verrassing voor je smaakpapillen. Het heeft een perfecte verdeling tussen de gin, Campari, vermout en ijs. De twist bij deze cocktail is de toevoeging van een extra deeltje (rood) sinaasappelsap. Gebruik vooral een Italiaanse rode vermout (zoals Martini) die wordt namelijk gekenmerkt wordt door een punt van zoetheid en een half punt van bitterheid; een zogenaamde ‘punt e mes’ (letterlijke vertaling in het Piemontees = punt en een half). Salute!

Negroni cocktail uit het boekje Cocktails met maar 3 ingrediënten

Basisrecept Negroni cocktail

Voorbereiding: 2 minuten
Deze krachtige Italiaanse cocktail is de perfecte balans tussen geurig, bitter en zoet. Smaakt niet alleen fantastisch, maar is ook belachelijk makkelijk om te maken.
Aantal 1 persoon

Ingredienten
 

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml zoete rode vermout

Extra nodig

  • cocktailshaker

Bereiding
 

  • Vul een tumbler-glas met ijs en zet het glas aan de kant. Vul een cocktailshaker met ijs en schenk alle ingrediënten erbij. Roer ca. 20 seconden, zeef de cocktail boven het glas. Garneer de cocktail met een reepje sinaasappelschil.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover 3 ingrediënten per cocktailTitel : 3 Ingrediënten per cocktail
Auteur : Kate Calder
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 274 2
Prijs : € 17,95

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept