Voor het weekend

Nacho’s van de BBQ: dé zomerse borrelhap!

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Ben jij ook zo’n fan van nacho’s? Dat onweerstaanbare fingerfood met knapperige tortillachips, gesmolten kaas, pittige salsa en romige guacamole? Tot nu toe maakte ik ze altijd in de oven. Maar wist je dat ze nóg lekkerder zijn als je ze maakt op de barbecue? Dankzij BBQ-expert Zowie Tak ontdekte ik deze ultieme zomerhit. Sneller klaar, lekker rokerig en perfect voor een borrel in de buitenlucht. Dus: BBQ aan, skillet erbij, en genieten maar!

Uit het kookboek van een BBQ-expert

Het recept komt uit het boek De Ultieme BBQ-gerechten in 30 minuten van Zowie Tak. Hij is professioneel chef en BBQ-specialist met meer dan 15 jaar ervaring. In zijn boek laat hij zien hoe je in no-time indrukwekkende gerechten op tafel zet, of beter gezegd: van de grill haalt.

 

Skillet Nacho's van de BBQ uit het kookboek BBQ in 30 minuten van Zowie Tak

Skillet Nacho’s van de BBQ

Bereiding: 20 minuten
Totaal: 20 minuten
Nacho’s van de BBQ met een topping van zure room, guacamole en tomaat.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 200 gram tortillachips
  • 400 gram geraspte Cheddar-kaas
  • 400 gram zwarte bonen uit blik afgespoeld
  • 400 gram tomatenblokjes blik
  • 1 bosuitje in dunne ringen
  • 2 eetlepels jalapeñospeper-ringetjes potje, grof gesneden
  • 100 gram zwarte olijven grof gesneden
  • 20 takjes koriander fijngesneden

Topping

  • 1 bekertje zure room 125 gram
  • 100 gram guacamole
  • 100 gram tomatensalsa
  • sap van 1 limoen
  • zout versgemalen peper

Extra nodig

  • hitteschild, rvs-rooster, rookhoutsnippers, skillet

Bereiding
 

  • Maak van tevoren de guacamole en de tomatensalsa (pico de gallo).
  • Steek de barbecue aan, maak een indirecte opstelling met het hitteschild en rvs-rooster en verwarm tot 200 °C. Strooi wat rookhoutsnippers op de kolen.
  • Leg een laagje tortillachips in de skillet. Bestrooi met wat geraspte kaas, zwarte bonen, tomatenblokjes, bosuien, jalapeñospeper-ringetjes, olijven en koriander. Herhaal eventueel deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
  • Sluit de deksel van de barbecue en verwarm de nacho’s 5 tot 7 minuten, tot de kaas gesmolten is en iets bruin wordt.
  • Haal de skillet van de barbecue engarneer met de zure room, guacamole, tomatensalsa, limoensap en wat peper en zout.

Variatietip

Geen cheddar in huis voor deze nacho’s van de bbq? Gebruik eens geraspte mozzarella of een mix van beide. Liever vegetarisch? Laat de bonen en kaas de hoofdrol spelen; vullend genoeg!

Wijnadvies bij Nachos van de BBQ

Serveer deze borrelhap met een frisse witte wijn met pit. Denk aan een Sauvignon Blanc uit Chili of Zuid-Afrika, of een licht gekoelde Beaujolais voor wie liever rood drinkt.


Waarom dit gerecht werkt
Deze BBQ-nacho’s zijn dé ultieme crowdpleaser. Je maakt ze razendsnel, hebt geen borden nodig (handig voor tuinfeesten!) en iedereen kan z’n favoriete dip toevoegen. Bovendien zorgen de rookhoutsnippers voor een subtiele barbecue-twist. Wedden dat je dit vaker gaat doen?

Het kookboek De ultieme bbq-gerechten in 30 minuten

Mooi kookboek met 85 recepten die snel en eenvoudig zijn klaar te maken. Niet alleen hoofdgerechten, maar ook voorgerechten en desserts. Van gerookte linzensoep en gerookte oesters tot nasi goreng, quesadilla’s met pulled chicken en gehaktbrood.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover De Ultieme BBQ gerechten in 30 minutenTitel : De ultieme BBQ gerechten in 30 minuten
Auteur : Zowie Tak
Uitgever : Uitgeverij Pig Butts
ISBN : 978 90 831398 76
Prijs : € 29,95

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!