Voor het weekend

Moederdag taart met rood fruit: makkelijk recept

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Zondag is het Moederdag! Het perfecte moment om je (schoon)moeder, oma of jezelf te verwennen met een prachtige zelfgebakken moederdag taart. Deze feestelijke taart met rood fruit komt uit het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley. Hij is verrassend eenvoudig om te maken en smaakt werkelijk verrukkelijk. Kortom: een makkelijke moederdag taart!

Melissa zegt zelf:

Portret Melissa Hemsley
Portret Melissa Hemsley

Ik maak deze biscuittaart met vanille om de week. Er is altijd wel een verjaardag of een reden om te vieren. Het beslag is in een handomdraai klaar en hij hoeft maar 20 minuten in de oven. Ja, hij overschrijdt nét mijn 30-minutenregel, maar geloof me: die paar extra minuten zijn het méér dan waard.’

En dat klopt: luchtige vanillecake, romige slagroom en fris rood fruit maken deze taart tot een gegarandeerde favoriet. Perfect als taart voor Moederdag!


 

 

Welke wijn bij moederdag taart met rood fruit?

Deze taart is puur, luchtig en niet te zoet, met een zachte vanillesmaak. Een lichtzoete, mousserende wijn past hier perfect bij. Denk aan een Moscato d’Asti of een Brachetto d’Acqui: fruitig, laag in alcohol en heerlijk feestelijk.

Aardbeientaart als moederdag taart. Voorjaar in huis met lekkere aardbeien op de taart.

Moederdag taart met rood fruit

Bereiding: 45 minuten
Totaal: 45 minuten
Lekkere (niet al te zoete) taart voor moederdag met pure smaken van vanilleroom en rood fruit. De bodems zijn vrij bros (oppassen dat ze niet breken), iets droog, maar dat combineert supergoed met de room en het fruit.
Aantal 10 personen

Ingredienten
 

  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • theelepel bakpoeder
  • 3 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepel ahornsiroop
  • snufje zout
  • 250 gram aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 2 eetlepel honing
  • 250 gram frambozen

Extra nodig

  • 2 springvormen (ø 20cm), bakpapier, handmixer

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 190 ℃. Vet twee ondiepe taartvormen (20 cm doorsnee) in en bekleed de bodems met bakpapier.
  • Meng amandelmeel, boter, eieren, bakpoeder, 2 tl vanille-extract, ahornsiroop en zout met een mixer of in de keukenmachine tot een glad beslag. Verdeel over de vormen, strijk glad en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, keer daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Halveer de grote aardbeien. Klop de slagroom stijf met honing en 1 tl vanille-extract. Bestrijk beide taartbodems met slagroom en fruit. Stapel op elkaar voor een mooie feesttaart.
Tip: versieren & variëren
Versier eventueel met eetbare bloemen, munt of extra rood fruit. Ook lekker met blauwe bessen of suikervrije jam.

Nog meer inspiratie voor een moederdag taart

Moederdag taart bakken? En wil je liever iets anders dan rood fruit? Geen probleem! Op I Love Food & Wine vind je nog meer feestelijke taarten die perfect zijn voor Moederdag. Wat dacht je van deze Elzasser appeltaart, een echte klassieker en winnaar van de appeltaartwedstrijd? Of kies voor elegante tartelettes met frambozen en witte chocolade – klein, verfijnd en onweerstaanbaar lekker. Liever geen oven aan? Dan is deze frisse mascarponetaart met limoen en aardbeien ideaal: snel, romig en zonder bakken.

 

Laat Moederdag stralen met een zelfgebakken taart!

Welke taart je ook kiest: zelfgemaakt is altijd het allerlekkerst. Dus duik dit weekend de keuken in en verras je moeder (of jezelf!) met een heerlijke moederdag taart vol liefde.
💡 Heb je een van deze taarten gebakken? Laat het weten in de reacties of deel je creatie op Instagram met #ilovefoodwine – we zijn benieuwd!

Het Kookboek Eat Happy

Snel, lekker en gezond eten: dat laat de Melissa Hemsley zien met dit kookboek. Alle recepten zijn simpel om te maken en staan in 30 minuten op tafel. Melissa is de helft van het beroemde zussen-duo Hemsley & Hemsley, auteurs van de bestsellers De kunst om goed te eten en Lekker en snel voor elke dag. Daarnaast hebben ze een eigen café in het Londense Selfridges en een primetime televisieshow.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Eat HappyTitel: Eat Happy
Auteur: Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 29,95 (nu € 9,90)

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Fotocredit: Issy Croker

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!