Voor het Paasweekend

Minifrittata’s met geitenkaas

Speciaal voor dit feestelijke Paasweekend kun je je gasten verrassen met deze prachtige kleine groentetaartjes. Gemaakt van eieren, doperwtjes en geitenkaas. Ze komen uit het kookboek ‘Share’, een kookboek dat een ode brengt aan samen eten, samen genieten. En dat doe je met deze minifrittata’s, want zo noemt de schrijfster deze Italiaanse variant op de omelet. In het kookboek worden ze gemaakt met zogenaamde blauwschokkers of kapucijners, maar met verse of diepgevroren doperwten gaat het ook heel goed. Decoreer de taartjes met het prachtige paarse komkommerkruid. Dat zorgt een subliem voorjaarsgevoel. Je kunt deze eetbare bloemen kopen via internet!

Natascha Boudewijn met hond
Schrijfster Natascha Boudewijn met hond

Het recept is afkomstig uit het kookboek ‘Share’ van veggieschef Natascha Boudewijn. Al eerder publiceerden wij vegetarische toppertjes op I Love Food & Wine van haar hand. Bekijk nog eens het courgettetaartje met verbeina , het bloemkoolsoepje of de open lente-ravioli met asperges. Ook heerlijke vegetarische Paas-ideeën!

Welke wijn bij minifrittata’s met geitenkaas?

De frittata’s smaken iets zoetig door de erwtjes. Mede door het gebruik van de eieren is een wijn-spijscombinatie met pinot blanc ideaal.

12 personen35 minuten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 10 grote of 12 kleine eieren
  • zout, peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 100 gram verse doperwtjes, gedopt (ca. 300 gram in de peul)
  • 125 gram verse, zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 2 lente-uitjes, het witte gedeelte fijngehakt
  • 30 gram spinazie, grof gehakt
  • (paar bloemetjes van bernagie (komkommerkruid)
  • Extra: muffinvorm voor 12 muffins (ɸ 7 cm)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de muffinvorm goed in met olijfolie. Klop de eieren in een grote kom los met zout, peper en de nootmuskaat. Vul de muffinvormpjes voor driekwart met het mengsel.

Stap 2

Verdeel de rest van de ingrediënten over de vormpjes. Laat de frittata’s in ca. 20-25 minuten in het midden van de oven gaar worden. De frittata’s zullen al snel een beetje inzakken, nadat je ze uit de over hebt gehaald, maar dat is normaal. Laat ze afkoelen op een rek en serveer ze lauw of op kamertemperatuur. (Garneer met bernagie.)

 

* Je kunt ze een nacht afgesloten bewaren in de koelkast, maar laat ze dan voor je ze eet wel weer op kamertemperatuur komen.

Bestellen? Dat kan hier:

Cover ShareHet kookboek
In het inspirerende kookboek ‘Share’ deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit verschillende streekkeukens van Europa en het Midden-Oosten. Natascha is een zeer creatief auteur en kok. Ze heeft een eigen kookatelier in een oude, gerenoveerde bollenschuur, midden in de Randstad. Volg de seizoenen via haar blog Greendelicious.

Titel:   Share 
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgever Becht
ISBN nummer 978 90 230 1479 9
Prijs € 27,95

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komt het recept uientartelettes en tiramisu online!

fotocredit: Juliëtte van Eijsden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *