Meatless Monday

Mihoen met gebakken little gem (vegan)

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Op zoek naar een slanke, snelle en gemakkelijke maaltijd? Probeer deze gezonde mihoen met gebakken little gem, een heerlijk vegan hoofd- of lunchgerecht dat doet denken aan een gevulde Aziatische soep zoals laksa of Japanse ramen. Zelfs wanneer de little gem (oftewel baby romaine) wordt gebakken, behoudt hij een aangename knapperigheid. In combinatie met miso-bouillon en een vleugje chilipeper is dit gerecht een heerlijke manier om slabladeren op te maken die niet meer geschikt zijn voor een salade.

Recept voor 2 personen

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Budget Vegan Eenpansgerechten. Oorspronkelijk bedoeld voor 4 personen, maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd zodat de kropjes little gem in één grote koekenpan of hapjespan passen.

Welke wijn bij mihoen met gebakken little gem?

Deze smaakvolle maaltijdsoep met gebakken little gem heeft een kruidig en knapperig karakter. Serveer er een frisse witte wijn bij, zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, om de smaken perfect in balans te brengen.

Mihoen met little gem uit het kookboek Budget Vegan Eenpans

Mihoen met gebakken little gem (vegan)

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totaal: 30 minuten
Snel te maken doordeweekse maaltijd met een Aziatisch tintje. Gezond en helemaal vegan.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 cm gemberwortel geraspt
  • 2 kropjes little gem baby romaine, in vieren
  • 2 eetlepel witte miso opgelost in 250 ml water
  • 50 g mihoen of soe-oen
  • 100 g diepvrieserwten
  • zout en peper

Topping

  • 2 lente-uien in dunne ringen
  • Chiliolie

Extra nodig

  • grote koekenpan

Bereiding
 

  • Zet alles klaar volgens ingrediëntenlijst.
  • Verwarm de sesamolie in een hapjespan of grote koekenpan, voeg de knoflook en gember toe en bak ongeveer 1 minuut op matig vuur tot ze zacht zijn. Leg de stukken sla in de pan met een snijkant naar beneden en bak ze tot ze licht bruin zijn. Keer de stukken sla zodat de andere snijkant naar beneden ligt en bak ze op dezelfde manier. Dit duurt in totaal 6 tot 8 minuten.
  • Breng intussen water aan de kook. Laat de mihoen wellen volgens gebruiksaanwijzing. Giet af.
  • Schenk het misomengsel bij de sla in de pan en breng het aan de kook.
  • Voeg de erwten toe en kook ze 2 minuten mee met de deksel op de pan. Schenk er eventueel meer water bij als je liever wilt dat het wat meer op bouillon lijkt en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de mihoen erdoor.
  • Schep de sla en mihoen in kommen, strooi de lente-ui erover en voeg een scheutje chiliolie naar smaak toe.

 

Het kookboek Budget Vegan Eenpansgerechten

Handzaam kookboekje met smaakvolle maaltijden zonder dierlijke producten die óók nog eens vriendelijk zijn voor de portemonnee. Bevat meer dan 100 gerechten die niet alleen energie- en diervriendelijk zijn, maar bovenal lekker en gevarieerd. Van doordeweekse maaltijden tot wat luxere weekendgerechten. Al eerder publiceerde ik heerlijk gerecht uit dit boek: kikkererwtenstoofpot!

Kikkererwtenstoof met dadels uit het kookboek Budget Vegan eenpas
Kikkererwtenstoof met dadels

Smaakt dit recept met gebakken little gem naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Titel : Budget Vegan Eenpansgerechten
Auteur : Sam Dixon
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 299 5
Prijs : € 16,50

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!