Met pasta gevulde aubergine

Meatless Monday
Gevulde auberginerolletjes

Vegetarische gevulde aubergine rolletjes met pasta. O.a. met tomaat, kappertjes, oregano #meatlessmonday #pasta #aubergine

Meatless Monday! Opnieuw een vegetarisch recept boordevol groenten uit het kookboek ‘Cucina Verde’ van de Belgische schrijfsters Kristin Leybaert en Miki Duerinck.  De auberginerolletjes worden gevuld met pasta. Maar we hebben de vulling nog wat verder op smaak gebracht. Wat zeggen de schrijfsters over hun  recept?

Een ideaal gerechtje als je nog pasta overhebt! Wanneer je de gare pasta hakt of maalt kun je er worstjes me vormen. Met de juiste kruiding zijn die perfect om er gebakken augerbinerepen me te vullen. Door de rolletjes te bakken in de oven worden de worstjes binnenin nog steviger. 

Welke wijn bij pasta met gevulde auberginerolletjes?

Het zijn pure smaken: je proeft wat erin zit, maar vooral aubergine en tomaat. Bij dit gerecht past zowel rosé als rode wijn. Bijvoorbeeld een kruidige rosé met voldoende body. Of een volle elegante rode wijn uit Sicilië: Nero d’Avola van Parva Res (Ad Bibendum) is ook een uitstekende keus. Een sappig glas met wat aardse tonen die mooi aansluiten bij de aubergine.

4 personen75 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram dikke pasta (bijv. macaroni of penne)
  • zout, peper
  • 2 grote aubergines
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 20 ontpitte zwarte olijven, gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomaatstukjes (400 ml)
  • 1 groentebouillontablet
  • 20 gram verse basilicum
  • (suiker)

Stap 1

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af. Snijd de aubergines in de lengte ieder in 10 tot 12 dunne plakken (dit gaat goed met een gekarteld broodmes). Bestrijk de plakken met olie en bak ze in een grillpan of grote koekenpan in porties aan beide kanten goudbruin.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180℃. Maal de gare pasta in de foodprocessor fijn. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Kneed de tomatenpuree, olijven, kappertjes, peterselie en oregano erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vorm van de pasta evenveel langwerpige rolletjes als je plakken aubergine hebt. Rol ze in de aubergineplakken en leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Bak de auberginerolletjes 20 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan. Bak de ui ca. 3 minuten. Pers de rest van de knoflook erboven uit. Voeg de tomaten, 2 dl water en de bouillontablet toe en laat de saus zonder deksel ca. 15 minuten zachtjes koken. Roer de basilicum erdoor en pureer de saus evt. met een staafmixer of in de foodprocessor. Breng hem op smaak met zout en peper en evt. een snufje suiker. Serveer de saus bij de auberginerolletjes. Lekker met geroerbakte courgette met spinazie en Parmezaanse kaas.

Kookboek Cucina Verde

cover Cucina VerdeIn dit kookboek combineren de Belgische kookboekenschrijfsters Kristin Leybaert en Miki Duerinck  de pure Italiaanse keuken met hun liefde voor groenten. Door de creativiteit van deze twee veggie-auteurs ontstaan er nieuwe gerechten die snel, gezond, maar bovenal DELIZIOSI zijn.  Mooi boek met prachtige foto’s, boordevol creatieve gerechten.

Bestellen? Dat kan hier:

TitelCucina Verde
Auteur: Kristin Leybaert & Mini Duerinck
Uitgever: WPG Uitgevers België
ISBN: 978 90 223 3367 9
Prijs
: € 24,99

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Vegetarische gevulde aubergine rolletjes met pasta. O.a. met tomaat, kappertjes, oregano #meatlessmonday #pasta #aubergine

 

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Gevulde auberginerolletjes
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *