Matcha cupcakes bakken met suikerpinda’s

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Matcha is echt superfood, bomvol antioxidanten en vitamines. Onlangs maakte ik een chocoladecake met matcha (ook heul lekker: zie hier het recept). En aangezien je voor zo’n groene cake maar een klein beetje matcha (groene theepoeder) gebruikt, moet je wat andere alternatieven verzinnen om het op te maken. Dus aan de slag: we gaan Matcha cupcakes bakken, afkomstig uit het compacte vrolijke kookboekje Banaan.

Matcha cupcakes verschil in kleur
Matcha cupcakes verschil in kleur

Maar echt mooi groen zijn de cupcakes niet geworden zoals je ziet. Dus mijn advies luidt: gebruik géén lichtbruine basterdsuiker maar witte, dan wordt de kleur in ieder geval mooier groen! Dit heb ik in het onderstaande recept aangepast. En let ook op de suikerpinda’s die je koopt. Zorg dat ze een krokant glazuurlaagje hebben, dan wordt de bite krokanter.

Wil je zien hoe ik dit heb gemaakt? Kijk dan op mijn instagram-account: @ilovefoodwine. Daar kun je het hele proces volgen! CUPCAKES BAKKEN: SIMPEL OM TE MAKEN!!!

12 stuks10 minuten + 15 minuten baktijd

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen
  • 79 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter, gesmolten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel matcha poeder
  • 75 gram suikerpinda’s
  • Extra: papieren cakevormpjes, muffin bakplaat met 12 holten

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in de uitsparingen van een cupcake-bakvorm.

 

Stap 2

Prak de bananen met een vork fijn in een grote kom. Voeg de suiker, ei en de gesmolten boter toe. Klop met een mixer door elkaar tot het goed is gemengd.

Stap 3

Zeef het bakmeel, bakpoeder, baking soda, zout en de matchapoeder boven de kom. Roer met een houten lepel erdoor. Voeg de suikerpinda’s toe en schep erdoor (omscheppen/vouwen). Verdeel het mengsel (1 grote eetlepel deeg per vormpje) over de 12 cupcake-vormpjes. Bak ze in 15 tot 17 minuten lichtbruin. Check of de cakejes gaar zijn door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Blijft de prikker helemaal schoon, dan is de cake gaar.

Stap 4

Laat ze afkoelen in de vorm. Je kunt de cupcakes ca. 1 week bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.

 

Bestellen kun je hier:

Titel : Banaan
Auteur : Sam Brooks
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1658 8
Prijs : € 10,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Interesse gewekt?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen. Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *