Matcha cupcakes bakken met suikerpinda’s

Matcha is echt superfood, bomvol antioxidanten en vitamines. Onlangs maakte ik een chocoladecake met matcha (ook heul lekker: zie hier het recept). En aangezien je voor zo’n groene cake maar een klein beetje matcha (groene theepoeder) gebruikt, moet je wat andere alternatieven verzinnen om het op te maken. Dus aan de slag: we gaan Matcha cupcakes bakken, afkomstig uit het compacte vrolijke kookboekje Banaan.

Matcha cupcakes verschil in kleur
Matcha cupcakes verschil in kleur

Maar echt mooi groen zijn de cupcakes niet geworden zoals je ziet. Dus mijn advies luidt: gebruik géén lichtbruine basterdsuiker maar witte, dan wordt de kleur in ieder geval mooier groen! Dit heb ik in het onderstaande recept aangepast. En let ook op de suikerpinda’s die je koopt. Zorg dat ze een krokant glazuurlaagje hebben, dan wordt de bite krokanter.

Wil je zien hoe ik dit heb gemaakt? Kijk dan op mijn instagram-account: @ilovefoodwine. Daar kun je het hele proces volgen! CUPCAKES BAKKEN: SIMPEL OM TE MAKEN!!!

12 stuks10 minuten + 15 minuten baktijd

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bananen
  • 79 gram fijne tafelsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter, gesmolten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel matcha poeder
  • 75 gram suikerpinda’s
  • Extra: papieren cakevormpjes, muffin bakplaat met 12 holten

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in de uitsparingen van een cupcake-bakvorm.

 

Stap 2

Prak de bananen met een vork fijn in een grote kom. Voeg de suiker, ei en de gesmolten boter toe. Klop met een mixer door elkaar tot het goed is gemengd.

Stap 3

Zeef het bakmeel, bakpoeder, baking soda, zout en de matchapoeder boven de kom. Roer met een houten lepel erdoor. Voeg de suikerpinda’s toe en schep erdoor (omscheppen/vouwen). Verdeel het mengsel (1 grote eetlepel deeg per vormpje) over de 12 cupcake-vormpjes. Bak ze in 15 tot 17 minuten lichtbruin. Check of de cakejes gaar zijn door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Blijft de prikker helemaal schoon, dan is de cake gaar.

Stap 4

Laat ze afkoelen in de vorm. Je kunt de cupcakes ca. 1 week bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.

 

Bestellen kun je hier:

Titel : Banaan
Auteur : Sam Brooks
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1658 8
Prijs : € 10,99

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *