Een tosti als lunchgerecht, wie houdt daar niet van? Je kunt ze maken in alle soorten en maten. Deze variant met vis is een echte aanrader. Ham wordt vervangen door gerookte makreel, Goudse kaas door mozzarella.Tomaat, pesto en mozzarella zorgen voor een Italiaans tintje. Mmm, superlekker…
4 personen | 20 minuten |
Ingrediënten
- 8 sneden wit casinobrood
- 2 el groene pesto
- 2 tomaten, in plakjes
- 1 blikje gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g), uitgelekt
- 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
- extra: tosti-apparaat
Stap 1
Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.
Stap 2
Bak de tosti’s in een tosti-apparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.
Wat drinken we erbij?
De tosti is knapperig, de tomaat zorgt voor frissigheid en de makreel geeft een rokerig randje. Daar past een witte wijn met een vleugje hout goed bij. Schenk bij deze tosti bijvoorbeeld de Chileense chardonnay of Chenin Blanc van Jordan.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!