Makreeltosti met mozzarella

Fishermans Thursday
Makreeltosti met mozzarella

Tosti met makreel, Tomaat, pesto en mozzarella voor een makkelijke en snelle lunch met vis. #lunch #vis

Een tosti als lunchgerecht, wie houdt daar niet van? Je kunt ze maken in alle soorten en maten. Deze variant met vis is een echte aanrader. Ham wordt vervangen door gerookte makreel, Goudse kaas door mozzarella.Tomaat, pesto en mozzarella zorgen voor een Italiaans tintje. Mmm, superlekker…

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 8 sneden wit casinobrood
  • 2 el groene pesto
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 blikje gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g), uitgelekt
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • extra: tosti-apparaat

Stap 1

Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.

Stap 2

Bak de tosti’s in een tosti-apparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.

Wat drinken we erbij?

De tosti is knapperig, de tomaat zorgt voor frissigheid en de makreel geeft een rokerig randje. Daar past een witte wijn met een vleugje hout goed bij. Schenk bij deze tosti bijvoorbeeld de Chileense chardonnay van Castillo de Molino of Chenin Blanc van Jordan.

Tosti met makreel, Tomaat, pesto en mozzarella voor een makkelijke en snelle lunch met vis. #lunch #vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *