Noedels, noodles of mie? Voor dit makkelijke noedelrecept gebruik je gedroogde eiernoedels. In 4 minuten ready to eat. Bakje Thaise currypasta, kokosmelk en wat verschillende groenten erbij en je hebt in een handomdraai overheerlijke noedels met kip op tafel staan. In 25 minuten klaar! Let op: recept voor 2 personen.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Makkelijk Noedels van Pippa Middlehurst. In het intro van het recept vertelt zij het volgende:
‘Ik ben gek op de frisse, heldere, zure, pittige smaken van de Thaise keuken en dit is mijn knipoog naar Thais eten. Als ik doordeweeks snel en makkelijk wil koken, is een bakje Thaise currypasta in de koelkast vinden altijd een opluchting. Heb je geen restje kip, dan kun je ook garnalen uit de vriezen gebruiken. Je kunt dit ook vegan maken: zorg ervoor dat de currypasta vegan is en gebruik dunne, gele noedels die geen ei bevatten.’
Eiernoedels of eiermie?
In de ingrediëntenlijst van het originele recept (noedels met kip) staat: 2 nestjes gedroogde eiernoedels. Maar in de supermarkt kom je ook het product Chinese eiermie tegen. Je vraagt je misschien af: ‘Is er verschil tussen mie en noedels?’ Nou nee dus, het is gewoon hetzelfde!
Anyway: bij Albert Heijn vind je:
- Egg noodles organic van GoTan
- Eiermie van Soubry
- Fijne eiernoedels van Samsaya
- AH eiermie
Alle verpakkingen zijn gedroogd met een inhoud van 250 gram. Dus ze zijn gewoon uitwisselbaar. Ik gebruikte de eiermie van Soubry. In die verpakking zitten 3 lagen mie, en ik gebruikte dus 2/3 deel van dit pak. Dat is dus ca. 150 gram. En is voldoende voor 2 personen.
Welke wijn bij noedels met kip en rode curry?
Het is een héél lekker en smaakvol gerecht. Lekker smeuïg, niet te heet (ik gebruikte overigens de groene curry pasta!) en vrij vochtig. Doordat je de noedels moet afspoelen met koud water is het eindresultaat lauwwarm. Drink hier een Pinot Gris uit de Elzas bij. Die is kruidig en toch rond en sluit perfect aan op de kokos in de saus.
Noedels met kip en rode curry
Ingredienten
- ½ rode ui in dunne halve maantjes
- 1 grote chilipeper fijngesneden
- 1 kleine courgette in dunne linten
- 1 kleine handvol koriander grof gesneden
- 1 limoen uitgeperst
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels Thaise rode of groene currypasta
- 200 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels vissaus
- 2 theelepels lichte basterdsuiker
- 400 ml kokosmelk
- 150 gram gedroogde eiernoedels
- 1 handvol taugé
- 200 gram gebraden gare kipfilet of grote garnalen
Bereiding
- Begin met het snijden van groenten en kruiden volgens de aanwijzingen in de ingrediëntenlijst, zodat alles klaarstaat.
- Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de currypasta ca. 30 seconden tot 1 minuut, tot hij geurt. Roer erdoor: bouillon, vissaus, suiker. Schenk de kokosmelk erbij en breng langzaam aan de kook.
- Kook intussen in een andere pan de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Afgieten in een vergiet en spoelen met koud water.
- Voeg toe aan de kokosmelksaus: courgettelinten, taugé en kip (of garnalen). Kook 1 tot 2 minuten mee.
- Verdeel de noedels over twee kommen. Verdeel het rode currymengsel erover. Garneer met de koriander, rode ui, chilipeper en wat limoensap.
Meer noedels met kip?
Een recept dat hier veel lijkt is er eentje uit het kookboek van The Curry Guy: ramen noedels met kip. Dit recept lijkt meer op een pittige maaltijdsoep. Maar ook snel te maken en heerlijk van smaak.
Het kookboek Makkelijke Noedels
Creatief kookboek met 60 veelzijdige recepten die snel en eenvoudig te maken zijn. Alle recepten zijn op basis van diverse kant-en-klare noedels. Verdeeld in drie hoofdstukken met recepten van 10, 20 en 30 minuten. Bovendien zie je bij ieder recept in een oogopslag of het vegetarisch (V) is of vegan (VG).
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Titel : Makkelijke noedels
Auteur : Pippa Middlehurst
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 311 4
Prijs : € 22,50
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen