De keuken van Corsica
Makkelijke mandarijnentaart

Deze lichtzoete taart met mandarijn en/of sinaasappel is afkomstig uit het kookboek ‘De keuken van Corsica’ van fijnproever Nicolas Stromboni. Deze Corsicaanse schrijver is supertrots op z’n eiland. Hij wil de lezer graag met zijn geboorteland laten kennismaken en dat doet hij aan de hand van een aantal portretten van de smaakmakers van het eiland, aangevuld met 80 authentieke recepten.

Dit taartrecept is gemaakt met een belangrijk product van Corsica: namelijk citrusfruit. Met name Clementine-mandarijnen nemen een belangrijke plek in op het eiland. Nicolas vindt zelfs koken zonder citrusfruit ondenkbaar. Hij houdt van de frisse en wrang-zure smaak van alle citrusvruchten en probeert dit  in allerlei gerechten te verwerken. Zoals ook deze heerlijke taart.

Welke wijn bij mandarijnentaart uit Corsica?

Uitstekende begeleider bij deze taart is de Tokaj Late Harvest van Wijndomein Disznókő. Zowel taart als wijn zijn friszoet. De wijn accentueert de smaak van het citrusfruit.

Nicolas Stromboni is ook wijnhandelaar in Ajaccio. Hij adviseert een Corsicaanse Muscat. Maar die is helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

8 - 10 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 80 gram mandarijn- of sinaasappelmarmelade
  • 50 gram gekonfijte mandarijn- of sinaasappelschil
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram ricotta
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 150 gram bloem
  • 125 ml cederappelbrandewijn of Grand Marnier
  • voor de garnering
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • partjes van 3 mandarijnen
  • extra
  • vierkante of ronde springvorm (ɸ 26 cm), ingevet

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180℃. Meng de eieren en suiker, maar laat het mengsel niet schuimen. Meng in een andere kom de marmelade met de gekonfijte citrusschilletjes, slagroom en ricotta door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan het eiermengsel. Voeg de gist, bloem en likeur toe en roer tot een samenhangend beslag.

Stap 2

Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in ca. 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat hem afkoelen. Klop de slagroom met de suiker en likeur stijf. Verdeel de clementine in stukken en garneer met de room en partjes mandarijn.

 

Bestellen? Dat kan hier:

Cover De keuken van CorsicaTitel : De Keuken van Corsica
Auteur : Nicolas Stromboni
Uitgever : Fontaine Uitgevers
ISBN : 978 90 5956 751 1
Prijs : € 24,95

 

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag I Love Food & Wine op Instagram of Twitter en gebruik de hashtag #ilovefoodwine.

Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Meer makkelijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Geef je waardering
Naam recept
Makkelijke mandarijnentaart
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

One thought on “Makkelijke mandarijnentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *