Meatless Monday

Macaroni met paprika en spinazie à la crème

Vergeten vegetarisch recept! Jaren geleden maakte ik deze pasta altijd voor mijn kinderen, omdat het zo snel klaar was en iedereen het lekker vond. Geheim ingrediënt: spinazie à la crème. Staat binnen een half uurtje op tafel. En wees gewaarschuwd; dit komt gegarandeerd op je niet-vergeten snelle recepten-lijstje.

Dit Gouwe Ouwe-recept kwam opnieuw in mijn herinnering door een gezellig kletspraatje met Roos, een klein schattig meisje van 8 jaar die vertelde dat ze geen spinazie lustte. Met mijn enthousiasme over dit snelle vegetarische recept met rode paprika en champignons wist ik haar te overtuigen dat spinazie toch echt heel lekker kan zijn. Resultaat: heel graag wil ze nu mijn legendarische macaroni met spinazie à la crème proeven. En dat kan vanaf nu!

 

Macaroni met spinazie: Jolande met Roos aan tafel
Jolande vertelt Roos over haar macaroni met spinazie à la crème

Dus speciaal voor Roos: macaroni met spinazie à la crème uit het vergeten recept archief van Jolande.

Meer snelle pasta gerechten

Ben je fan van pasta gerechten? En dan het liefst zo snel mogelijk op tafel? Lees dan mijn artikel met 12x snelle pasta’s!

 

 

Weekmenu 15 2023 12x snelle pasta's
12x snelle pasta

Mijn Persoonlijke keukentip

Ik ben dol op mijn Le Creuset braadpan in kersenrood. Perfect voor elk gerecht dat gelijkmatige warmte nodig heeft. Een prachtige toevoeging aan de keuken die garant staat voor heerlijke diners, keer op keer.

 

Macaroni met spinazie à la crème

Macaroni met paprika, champignons en spinazie à la crème

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totaal: 30 minuten
Snel, vegetarisch en simpel pastagerecht met verschillende groenten (paprika, champignons, spinazie). Héél makkelijk om te maken.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 225 gram bladspinazie à la crème (deelblokjes)
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 bakje witte champignons in plakjes
  • 200 gram macaroni of een andere korte pasta
  • 1 eetlepel olie
  • zout versgemalen peper
  • 1 bekertje crème fraiche 125 gram
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereiding
 

  • In een steelpan op laag vuur de spinazie in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Snijd de groenten volgens de ingrediëntenlijst.
  • In een pan ruim water met zout aan de kook brengen. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing
  • Intussen in een braadpan de olie verhitten. Champignons ca. 5 minuten bakken. Paprikastukjes erdoor roeren en ca. 3 minuten meebakken.
  • Aan de ontdooide spinazie toevoegen: crème fraîche, Italiaanse kruiden, zout en peper. Blijven roeren tot een gebonden saus.
  • Pasta afgieten en aan het paprika-champignonmengsel toevoegen. Spinaziesaus erdoor roeren.
  • Verdeel over twee voorverwarmde pastaborden. Bestrooi met de geraspte kaas.
Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book