Fris, romig en niet te zwaar; deze limoncello mousse is meer dan verrukkelijk. De ideale afsluiting van je kerstdiner. Bovendien in 15 minuten ready!
De inspiratie voor dit toetje met frisse citrussmaak kreeg ik tijdens een gezellig dineetje bij vrienden. De subtiele citroensmaak en het luchtige karakter maakten zoveel indruk dat ik het recept graag met jullie deel.
![I Love Food & Wine Cover kerst e-book 2024](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2024/10/Cover-en-laatste-pagina-Kerst-e-book-212x300.jpg)
Bestel mijn Stressvrije Kerst e-book voor complete menu’s, wijnsuggesties en handige werkplannen. Klik hier en geniet zorgeloos!
Variëren? Je kunt de citroen ook vervangen door limoen of rode grapefruit. Serveer de mousse in kleine glaasjes en garneer met gouden sterretjes en gedroogde plakjes citrusfruit. Beide producten zijn momenteel verkrijgbaar bij Albert Heijn in de Excellent-serie.
Citrusfruit zelf drogen
Maar je kunt ook zelf plakjes sinaasappel, citroen of limoen zelf drogen in de oven. Dat doe je zo: verwarm de oven voor op 90 °C. Boen het citrusfruit (1 à 2 stuks naar keuze) schoon en snijd met een scherp mes of met de mandoline in heel dunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en droog 4-5 uur in de oven. Keer halverwege. Laat afkoelen voor gebruik.
Welke wijn bij limoncello mousse?
Bij dit friszoete dessert dat ook romig van smaak is kun je verschillende kanten op. Wij combineerden de limoncello mousse met een glas Sauternes. Maar ook een dessertwijn op basis van Riesling (bijvoorbeeld Duitse trockenbeerenauslese) is zeer aan te bevelen. Of schenk er een klein glaasje ijskoude Limoncello bij.
![I Love Food & Wine Limoncello mousse](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2024/12/Limoncello-mousse--450x300.jpg)
Limoncello mousse: snel klaar recept
Ingredienten
- 1 biologische citroen
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 60 gram fijne suiker
- 4 eetlepels magere kwark
- 50 ml limoncello
- 2 plakken vanille cake in kleine blokjes
Garnering
- Gouden sterretjes
- Gedroogde sinaasappel schijfjes
Extra nodig
- 6 kleine glaasjes inh. 150 ml, (wegwerp) spuitzak
Bereiding
- Rasp de citroen. Pers de helft uit.
- Klop de slagroom stijf samen met de citroenrasp, klopfix en suiker. Roer de kwark, de limoncello en het sap van een halve citroen erdoor.
- Snijd de cake in kleine blokjes en verdeel over de 6 glaasjes.
- Vul de spuitzak met de mousse. (Dat gaat heel makkelijk als je de spuitzak in een maatbeker zet). Spuit de mousse op de blokjes cake.
- Zet de mousse tot gebruik in de koelkast.
- Garneer met de gouden sterretjes en zet een plak gedroogd citrus fruit op de rand van het glas.
Zo heb je in een handomdraai een verfijnd dessert dat gegarandeerd indruk maakt!
Meer verleidelijke kerstdesserts met citroen?
Op I Love Food & Wine staan meer heerlijke nagerechten met een citrussmaak. Kijk ook eens hier naar:
![I Love Food & Wine Citroen meringue ijstaart uit het kookboek toetjesbijbel van Rutger van den Broek](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2024/02/Citroen-meringue-ijstaart-liggend-1-van-1-549x421.jpg)
![](https://ilovefoodwine.nl/content/uploads/2024/07/ilovefoodwine-ebook-wijspijs-196x300.jpg)
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!