Lamskotelet met kappertjesdressing

Voor de bbq
Lamskoteletjes met kappertjesdressing

Ik ben gek op lamskoteletjes. Het liefst als ze worden gesneden van de zogenaamde lamsrack. Dit malse vlees is bij uitstek geschikt om te grillen. Dat kan natuurlijk op de grillpan. Maar nog lekkerder is lam van de barbecue! Laat de lamskoteletjes niet door en door gaar worden, maar zorg dat ze van binnen nog rosé zijn dan blijft het vlees heerlijk mals. Zeker als je ze gaat grillen op deze Smoker Barbecue die je het hele jaar door kunt gebruiken.

ACTIE: win een multifunctionele Barbecue Smoker

Ben jij een barbecue-liefhebber en wil je alvast voorbereid zijn op een mooie barbecue-zomer? Dan kun je deze multifunctionele Smoker Barbecue winnen! Behalve grillen kun je hiermee ook roken! Dus een echte bbq voor foodies.
Wat moet je doen? Beantwoord dan de volgende vraag:

Wat is je favoriete BBQ-recept op I Love Food & Wine en vertel waarom.

Het leukste antwoord wint het deze barbecue.

Zin om mee te doen? Stuur dan een email naar [email protected] !
Reageer vóór vrijdag 4 mei.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Wij zullen de winnaar bekend maken via de Facebookpagina van I Love Food & Wine én via deze site.

Welke wijn bij lamskoteletjes met kappertjesdressing

Normaal gesproken schenk je bij lam een rode wijn. Het liefst rode Bordeaux of kruidig rood uit de Languedoc. Maar door de hoge zuurgraad van de kappertjesdressing is een kruidige rosé meer op z’n plaats. De Provençaalse kruiden op het vlees versterken de kruidigheid in de rosé. En de frisse zuren sluiten lekker aan bij het frisse van de kappertjesdressing.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 70 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 8 lamskoteletjes, kamertemperatuur
  • 1 zakje waterkers

Stap 1

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van een ¼ deel eraf. Pers de citroen uit (= 60 ml). Meng in een kom: citroenrasp, citroensap, 60 ml olijfolie, kappertjes en peper. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en bestrooi met zeezout, peper en Provençaalse kruiden.

Stap 2

Leg de koteletjes op een ingevet bbq-rooster. Rooster het vlees in ca. 8-10 minuten bruin en rosé van binnen. Keer regelmatig. Serveer met de kappertjesdressing, gepofte aardappel of gebakken krieltjes en waterkersblaadjes.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Elk Weekend BBQ
Fotografie Rob van de Vet, Styling Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

2 thoughts on “Lamskoteletjes met kappertjesdressing

  1. Beste I love food & wine redactie,
    Ik wil jullie heel graag danken omdat deze site een verlengde is van gezelligheid wat eten betreft. Heb hier reeds verschillende gerechten overgenomen en staan nu op mijn toplijst om mijn (onze) visites te verrassen met jullie heerlijke recepten.
    Bedankt en doe zo verder. Mijn inspiratie doe ik hier op.
    Dank je wel, nog veel succes.
    Groeten
    Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *