Voor de bbq

Lamskoteletjes met kappertjesdressing

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Ik ben gek op lamskotelet. Het liefst als ze worden gesneden van de zogenaamde lamsrack. Dit malse vlees is bij uitstek geschikt om te grillen. Dat kan natuurlijk op de grillpan. Maar nog lekkerder is lam van de barbecue! Laat de lamskoteletjes niet door en door gaar worden, maar zorg dat ze van binnen nog rosé zijn dan blijft het vlees heerlijk mals. 

Welke wijn bij lamskotelet met kappertjesdressing

Normaal gesproken schenk je bij lam een rode wijn. Het liefst rode Bordeaux of kruidig rood uit de Languedoc. Maar door de hoge zuurgraad van de kappertjesdressing is een kruidige rosé meer op z’n plaats. De Provençaalse kruiden op het vlees versterken de kruidigheid in de rosé. En de frisse zuren sluiten lekker aan bij het frisse van de kappertjesdressing.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 70 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 8 lamskoteletjes, kamertemperatuur
  • 1 zakje waterkers

Stap 1

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van een ¼ deel eraf. Pers de citroen uit (= 60 ml). Meng in een kom: citroenrasp, citroensap, 60 ml olijfolie, kappertjes en peper. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en bestrooi met zeezout, peper en Provençaalse kruiden.

Stap 2

Leg de koteletjes op een ingevet bbq-rooster. Rooster het vlees in ca. 8-10 minuten bruin en rosé van binnen. Keer regelmatig. Serveer met de kappertjesdressing, gepofte aardappel of gebakken krieltjes en waterkersblaadjes.

 

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Elk Weekend BBQ
Fotografie Rob van de Vet, Styling Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Gerard Achten 28 april 2018 om 12:15 uur

    Beste I love food & wine redactie,
    Ik wil jullie heel graag danken omdat deze site een verlengde is van gezelligheid wat eten betreft. Heb hier reeds verschillende gerechten overgenomen en staan nu op mijn toplijst om mijn (onze) visites te verrassen met jullie heerlijke recepten.
    Bedankt en doe zo verder. Mijn inspiratie doe ik hier op.
    Dank je wel, nog veel succes.
    Groeten
    Gerard

    • Jolande Vos Jolande Vos 28 april 2018 om 14:36 uur

      Wat een lief compliment! Dank je wel. Het is fijn om te horen dat je door mijn recepten geïnspireerd raakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *