Voor de bbq

Lamskoteletjes met kappertjesdressing

Ik ben gek op lamskotelet. Het liefst als ze worden gesneden van de zogenaamde lamsrack. Dit malse vlees is bij uitstek geschikt om te grillen. Dat kan natuurlijk op de grillpan. Maar nog lekkerder is lam van de barbecue! Laat de lamskoteletjes niet door en door gaar worden, maar zorg dat ze van binnen nog rosé zijn dan blijft het vlees heerlijk mals. 

Welke wijn bij lamskotelet met kappertjesdressing

Normaal gesproken schenk je bij lam een rode wijn. Het liefst rode Bordeaux of kruidig rood uit de Languedoc. Maar door de hoge zuurgraad van de kappertjesdressing is een kruidige rosé meer op z’n plaats. De Provençaalse kruiden op het vlees versterken de kruidigheid in de rosé. En de frisse zuren sluiten lekker aan bij het frisse van de kappertjesdressing.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 70 ml olijfolie
  • 2 el kappertjes, afgespoeld
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 8 lamskoteletjes, kamertemperatuur
  • 1 zakje waterkers

Stap 1

Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van een ¼ deel eraf. Pers de citroen uit (= 60 ml). Meng in een kom: citroenrasp, citroensap, 60 ml olijfolie, kappertjes en peper. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en bestrooi met zeezout, peper en Provençaalse kruiden.

Stap 2

Leg de koteletjes op een ingevet bbq-rooster. Rooster het vlees in ca. 8-10 minuten bruin en rosé van binnen. Keer regelmatig. Serveer met de kappertjesdressing, gepofte aardappel of gebakken krieltjes en waterkersblaadjes.

 

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Elk Weekend BBQ
Fotografie Rob van de Vet, Styling Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

2 reacties op “Lamskoteletjes met kappertjesdressing”

  1. Beste I love food & wine redactie,
    Ik wil jullie heel graag danken omdat deze site een verlengde is van gezelligheid wat eten betreft. Heb hier reeds verschillende gerechten overgenomen en staan nu op mijn toplijst om mijn (onze) visites te verrassen met jullie heerlijke recepten.
    Bedankt en doe zo verder. Mijn inspiratie doe ik hier op.
    Dank je wel, nog veel succes.
    Groeten
    Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *