Snel klaar

Zomerse salade met ham en verse perzik

Deze snelle en makkelijke salade smaakt heerlijk fris door de knapperige kropsla en de zoetzure verse perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven een bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht Bovendien in 10 minuten op tafel! #salade

Deze salade is een van mijn favorieten. Heerlijk zomers door de verse perzik. En die verse perziken liggen nu in de winkel. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht doet ie het goed. Bovendien in 10 minuten op tafel!

Welke wijn bij ‘Kropsla met ham en perzik’?

Deze salade smaakt heerlijk verfrissend door de knapperige kropsla en de zoetzure perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn, zoals bijvoorbeeld een grenache blanc of een Elzasser pinot blanc. Ook de Gavi La Battistina van Gall&Gall is een uitstekende combi.

Muziek: Isobel Campbell & Mark Lanegan staan bekend als de Beauty & The Beast. Hij met z’n donkere stem en zij fragiel en hoog. Hier zingen ze samen Come Undone.

 

Kropsla met ham en verse perzik

Kropsla met perzik en ham

Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Heerlijke zomerse salade met hamreepjes, romige kaas en (niet onbelangrijk) verse perzik. Geschikt als voorgerecht. Maar maak wat meer en je hebt een geweldige maaltijdsalade.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 verse perziken
  • 1 zakje botersla à 75 gram
  • 100 gram romige jongbelegen kaas in reepjes
  • 100 gram hamreepjes
  • zout peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • ½ bakje tuinkers

Bereiding
 

  • Snijd de perziken in dunne partjes. In een slaschaal doen: sla, perzik, kaas en ham.
  • Maak een dressing van: olijfolie, mosterd, mayonaise en honing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de salade. Garneer ruim met de tuinkers. Lekker met stokbrood.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in het kookboekje ‘Elke Dag Weekend’, en in Proef&6 2010.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Bewaar dit recept op Pinterest

Deze snelle en makkelijke salade smaakt heerlijk fris door de knapperige kropsla en de zoetzure verse perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven een bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht Bovendien in 10 minuten op tafel! #salade