Kropsla met ham en verse perzik

Snel klaar
Zomerse salade met ham en verse perzik

Deze snelle en makkelijke salade smaakt heerlijk fris door de knapperige kropsla en de zoetzure verse perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven een bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht Bovendien in 10 minuten op tafel! #salade

Deze salade is een van mijn favorieten. Heerlijk zomers door de verse perzik. En die verse perziken liggen nu in de winkel. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht doet ie het goed. Bovendien in 10 minuten op tafel!

Welke wijn bij ‘Kropsla met ham en perzik’?

Deze salade smaakt heerlijk verfrissend door de knapperige kropsla en de zoetzure perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn, zoals bijvoorbeeld een grenache blanc of een Elzasser pinot blanc. Ook de Gavi La Battistina van Gall&Gall is een uitstekende combi.

Muziek: Isobel Campbell & Mark Lanegan staan bekend als de Beauty & The Beast. Hij met z’n donkere stem en zij fragiel en hoog. Hier zingen ze samen Come Undone.

4 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 2 verse perziken
  • 1 zakje botersla à 75 gram
  • 100 gram romige jongbelegen kaas
  • 100 gram hamreepjes
  • zout, peper
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • ½ bakje tuinkers

Stap 1

Snijd de perziken in dunne partjes. In een slaschaal doen: sla, perzik, kaas en ham. Maak een dressing van: olijfolie, mosterd, mayonaise en honing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de salade. Garneer ruim met de tuinkers. Lekker met stokbrood.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in het kookboekje ‘Elke Dag Weekend’, en in Proef&6 2010.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Bewaar dit recept op Pinterest

Deze snelle en makkelijke salade smaakt heerlijk fris door de knapperige kropsla en de zoetzure verse perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven een bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht Bovendien in 10 minuten op tafel! #salade

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Kropsla met ham en verse perzik
Geplaatst op
Totale kooktijd

One thought on “Zomerse salade met ham en verse perzik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *