Deze salade is een van mijn favorieten. Heerlijk zomers door de verse perzik. En die verse perziken liggen nu in de winkel. Je kunt hem als voorgerecht serveren, maar ook als lunch- of bijgerecht doet ie het goed. Bovendien in 10 minuten op tafel!
Deze salade smaakt heerlijk verfrissend door de knapperige kropsla en de zoetzure perzik. De romige dressing maakt hem smeuïg. Kaas en ham geven bite. Combineer deze salade met een ronde witte wijn, zoals bijvoorbeeld een grenache blanc of een Elzasser pinot blanc. Ook de Gavi La Battistina van Gall&Gall is een uitstekende combi.
Muziek: Isobel Campbell & Mark Lanegan staan bekend als de Beauty & The Beast. Hij met z’n donkere stem en zij fragiel en hoog. Hier zingen ze samen Come Undone.
4 personen
10 minuten
Ingrediënten
2 verse perziken
1 zakje botersla à 75 gram
100 gram romige jongbelegen kaas
100 gram hamreepjes
zout, peper
3 eetlepels olijfolie,
1 theelepel mosterd
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel honing
½ bakje tuinkers
Stap 1
Snijd de perziken in dunne partjes. In een slaschaal doen: sla, perzik, kaas en ham. Maak een dressing van: olijfolie, mosterd, mayonaise en honing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de salade. Garneer ruim met de tuinkers. Lekker met stokbrood.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in het kookboekje ‘Elke Dag Weekend’, en in Proef&6 2010. Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel
Bewaar dit recept op Pinterest
Geef je waardering
Naam recept
Kropsla met ham en verse perzik
Geplaatst op
Totale kooktijd
Eén reactie op “Zomerse salade met ham en verse perzik”
Topmuziek!!!