Harmonie op je bord

Komkommer linten met vis en garnalen

Prachtig kerstvoorgerecht: drie-kleuren-linten van zalm, heilbot en komkommer. Aangevuld met zacht-zilte Hollandse garnalen. Tezamen vormen ze een prachtig bordje met een mooi evenwicht tussen fris, filmend, licht gerookt en knapperig. Uitstekend voor te bereiden, zodat je snel klaar bent als iedereen aan de kerstdis zit. Bovendien ook nog eens supersimpel. Daar heb je geen Hello Fresh box voor nodig ;-).

Welke wijn bij Komkommer-linten met vis en garnalen?

Bij dit harmonieuze bordje vis past een harmonieuze witte wijn. Ik denk meteen aan een Saint-Véran uit de Franse Bourgogne. Mooi fris,  en tegelijkertijd  vol van smaak. Verrukkelijk als aperitief, maar ook buitengewoon feestelijk bij allerlei visgerechten. Maar ook een goede keus is: bijvoorbeeld de Bourgogne Blanc van Domaine Bertrand Ambroise . Ook de Chardonnay-Chenin Blanc van Rives-Blanques is een aanrader. Alletwee met een hoge score. Proefnotitie volgt nog…

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • ½ sinaasappel, uitgeperst
  • 200 g gerookte Schotse zalm*
  • 150 g gerookte heilbot
  • 3 el olie,
  • 1 el citroensap,
  • zout, versgemalen peper
  • 250 g Hollandse garnalen
  • 2 el bieslook, fijngeknipt

Stap 1

Met een kaasschaaf van komkommer 8 lange linten schaven, middelste deel met zaadjes niet gebruiken. Leg de linten in een kom en giet de sinaasappelsap erover. Laat ca. 15 minuten intrekken. Snijd zalm en heilbot ook in repen, even breed als de komkommer.

Stap 2

Roer in een kommetje een dressing van olie, citroensap, zout en peper. Rol de linten komkommer, zalm en heilbot losjes in elkaar. Drapeer mooi op een bord. Voeg de achtergebleven sinaasappelsap toe aan de dressing en roer door elkaar. Schenk de dressing over de linten op het bord. Bestrooi met de Hollandse garnalen en bieslook.

 

*Schotse zalm is minder zout, dan de Noorse variant. Dit smaakt net iets mooier in de totale balans.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef@9 2012.
Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

Meer heerlijke KERSTrecepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *