Meatless Monday

Kokoscurry met ananas (vegan)

Kipkerrie, maar dan ZONDER kip. Nu gevuld met kikkererwten, rode paprika en spinazie. Minstens net zo lekker. Bovendien makkelijk om te maken, en vegan. Wil je toch liever de originele versie en heb je meer tijd. Probeer dan deze echte kip-kerrie van Londen Loy .

Portret Karin Luiten
Portret Karin Luiten

Dit recept komt uit het nieuwste boek  ‘Vega zonder pakjes of zakjes’ van Karin Luiten. In het intro vertelt zij het volgende:

Alias kip-kerrie zonder kip. Geïnspireerd op die rare potten met gele smurrie uit de jaren 90, Chicken Tonight. Je zou denken dat die al lang niet meer bestaan, maar niets is minder waar. Dat kunnen we zelf toch echt beter, en lekkerder.’

Welke wijn bij kokoscurry met ananas?

Licht pittige curry met aardse linzen en lichtzoete ananas. Combineer dit gerecht met een witte wijn met rijpe fruitaroma’s. Kies bij voorkeur een milde pinot gris uit de Elzas.

VINA de digitale sommelier van VinifyMaak kennis met Vina; de digitale sommelier
Ben je op zoek naar de juiste wijn bij een gerecht dat je wilt gaan eten of koken? Op de website van Vinify is sinds kort de eerste digitale sommelier van Nederland te vinden. Ze heet Vina. Deze, op kunstmatige intelligentie gebaseerde, tool helpt je bij het vinden van de juiste fles wijn die past bij jouw gerecht. Werkt heel simpel. Je vult de belangrijkste ingrediënten in, even wachten, en dan… geeft Vina je een uitgebreid antwoord. Proberen? Maak hier kennis met Vina.

Kokoscurry met ananas van Karin Luiten

Kokoscurry met ananas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 50 minuten
Kruidige vegetarische curry met kikkererwten en groente. Friszoete ananas lift het gerecht en is verrassend.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 3 cm verse gember
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram, uitgelekt
  • 1 volle eetlepel kerriepoeder
  • chilivlokken molentje naar smaak
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 250 gram verse ananas in blokjes
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 200 gram panklare spinazie
  • 1 limoen rasp en sap
  • zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olie in een wijde hapjespan en fruit ca. 3 minuten op zacht vuur.
  • Rasp de gember erboven.
  • Voeg toe aan het ui-mengsel: uitgelekte kikkererwten, kerriepoeder, wat chilivlokken. Bak de kikkererwten, al omscheppend, ca. 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
  • Snijd intussen de paprika en ananas in blokjes.
  • Voeg toe aan de kikkererwten: paprika en kokosmelk. Breng aan de kook. Laat op zacht vuur met de deksel op de pan ca. 30 minuten pruttelen.
  • Roer op het laatst de spinazie (hand voor hand) en de ananas erdoor. Breng goed op smaak met zout, peper, limoenrasp en limoensap.
  • Lekker met rijst

Bestellen kun je hier:

Cover VEGA zonder pakjes en zakjesTitel : Koken met Karin Vega zonder pakjes & zakjes
Auteur : Karin Luiten
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 9464 041 255
Prijs : € 25,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept