Voor het weekend

Kip met prei en limabonen uit de oven

Dit weekend maken we het onszelf gemakkelijk. Je stopt gewoon alle ingrediënten in één braadpan en daarna schuif je hem de oven in. Resultaat na 45 minuten: overheerlijke malse gebraden kip in een romige licht zoetige preisaus met limabonen. Hoe relaxed is dat!

Het kiprecept komt uit het allernieuwste kookboek van Jamie Oliver EEN. Hierin vind je 120 simpele en snelle recepten die allemaal bereid worden in slechts één pan of ovenschaal. En elk recept bevat maximaal 8 ingrediënten. Een klein flesje cider koop je bij Gall & Gall. Simpeler kan haast niet, toch!

Welke wijn bij gebraden kip met prei en limabonen?

Gebraden kip met prei en limabonen smaakt romig en licht zoetig, Op de achtergrond proef je heel licht de blauwe kaas en rozemarijn. Zo’n gebraden kip vraagt om Chardonnay, dan zit je altijd goed. Het is een klassiek paar. Wij dronken er een orange wijn bij; namelijk de riesling Fleur de Peau van Zekvinos. Ook dat combineerde super.

Gebraden kip met prei en limabonen van Jamie Oliver uit EEN

Gebraden kip met prei en limabonen

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 50 minuten
Totaal: 1 uur 5 minuten
Simpel te maken ovenschotel van kip, prei, limabonen en stilton. Serveer er nog wat groente, want rijst, puree of pasta is niet nodig!
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 kilo gemengde kippendijen & drumsticks met vel en bot
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 preien 400 gram, in ringen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 250 ml goede cider
  • 1 blik limabonen uitlekgewicht 250 gram
  • 30 gram Stilton blauwe kaas
  • 3 eetlepels crème fraîche light

Extra nodig

  • ovenvaste grote braadpan

Bereiding
 

  • Verhit de oven tot 180 °C. Leg de stukjes kip in een grote, koude, ondiepe braadpan en zet de pan op hoog vuur. Bak ze 10 minuten en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan.
  • Pel en snijd intussen de knoflook in plakjes. Maak de preien schoon en snijd ze ook fijn. Ris en hak de rozemarijnnaaldjes en doe ze met de knoflook en prei in de pan. Strooi er zeezout en zwarte peper bij, meng alles goed en bak ca. 3 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Leg de stukjes kip met het vel naar boven op de groenten en giet de cider erbij. Giet de helft van het vocht van de limabonen af, kieper ze met de rest van het vocht in de pan. Zet de pan, zonder deksel, ca. 45 minuten in de hete oven, of tot het vlees makkelijk van de botjes loskomt.
  • Zet de pan op matig-hoog vuur op het fornuis. Verdeel kleine klontjes stilton over
  • het oppervlak en doe de crème fraîche erbij. Meng alles goed, laat nog een paar
  • minuten zachtjes koken en zet de pan op tafel.
  • Serveer de gebraden kip op zich, of geef er wat gestoomde broccoli en een salade met gebakken appel en spekjes bij.

 

ENERGIE     VET       VERZ. VET       EIWIT        KOOLHYD.      SUIKER      ZOUT      VEZELS

514 kcal      28 g       9 g                    46,7 g       15,3 g                5,3 g         0,5 g        6,1 g

 

Het kookboek EEN

Het 26e kookboek van Jamie Oliver speelt in op de trend van koken uit één pan of ovenschotel. In dit boek staan 120 simpele, snelle recepten met maximaal 8 ingrediënten en een minimale voorbereidingstijd. Bovendien is alles budgetvriendelijk en de helft van de recepten is vegetarisch.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover EEN Jamie Oliver Titel : Jamie Oliver – EEN: Simpel & lekker uit 1 pan
Auteur : Jamie Oliver
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 4392 4009
Prijs : € 32,50

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Pin dit kiprecept
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept