Voor het weekend

Kip Katsu sandwich: een krokante Japanse tosti

Weleens gehoord van Kip Katsu? Ik eigenlijk niet, totdat ik deze naam een aantal keren achter elkaar tegenkwam in diverse kookboeken (o.a. Izakaya en het kookboek van Paul de Leeuw). Kip Katsu is een eigenlijk een Japans gerecht, vergelijkbaar met een krokante kipschnitzel. Meestal wordt het in combinatie met een gele curry geserveerd. Bij restaurant Wagamama maken ze er een tosti van. Vooral de spicy currymayonaise maakt het helemaal af. Goed idee voor het komend weekend toch!

Welke wijn bij Kip Katsu?

Combineer deze sandwich met een glas fruitige chardonnay met eventueel weinig houtlagering. Of een glas zwarte ijsthee.

 

Kip Katsu Sandwich uit het kookboek Wagamama

Kip Katsu Sandwich

Bereiding: 25 minuten
Heerlijke sandwich met krokante kip, zacht gekookt ei, knapperige kool en een kruidige currymayo als topping. Gebruik, zoals het recept aangeeft, briochebrood in plaats van gewoon brood. Dat maakt het minder compact.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 3 scharrel eieren
  • 1 grote kipfilet
  • 25 gram bloem
  • 25 gram panko Japans grof paneermeel
  • 3 eetlepels olie
  • 40 gram savooiekool
  • 40 gram Japanse kewpie-mayonaise
  • 1 theelepel currypasta patak
  • 4 sneetjes briochebrood geroosterd (AH)

Bereiding
 

  • Kook 2 eieren in ca. 6 minuten tot ze zacht zijn. Spoel af onder koud stromend water en pel ze voorzichtig en halveer.
  • Snijd de kipfilet met een scherp mes over de lengte open, als een broodje. Bestrooi met een beetje zout. Roer het 3e ei los in een kom. Doe bloem en panko in twee afzonderlijke ondiepe kommen of diepe borden. Haal de stukken kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko (paneermeel). Druk het paneermeel erin om de kip er echt goed mee te bedekken.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde kipfilet 2-3 minuten per kant. Leg ze op een met keukenpapier bedekt bord om de overtollige olie te laten absorberen.
  • Breng intussen een pannetje water en zout aan de kook en blancheer de savooiekool 30 seconden. Spoel koud onder koud stromend water, laat uitlekken en zet opzij. Meng de mayonaise met de currypasta tot een glad geheel.
  • Besmeer de geroosterde briochesneetjes met de currymayo en leg 2 sneetjes op 2 borden. Leg er een laag savooiekool, de kipschnitzel en het ei op, en bedek ze tot slot met de andere 2 briochesneetjes.
  • Snijd de sandwiches eventueel met een scherp mes in tweeën en geniet ervan!

 

Het kookboek Wagamama Your Way

Leuk kookboek over de keuken van Wagamama. Bevat 70 heerlijke Aziatische gerechten voor de thuiswok. Met veel oog voor vegetariërs en verse ingrediënten.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hier:

Cover WagamamaTitel : Wagamama Your Way
Uitgever : Uitgeverij Kosmos
ISBN : 978 90 2159 0097
Prijs : € 20,-

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept