Kerstmenu 2013

Cocktail van kreeftgarnalen

Ook al op strooptocht naar ideeën voor een heerlijk kerstmenu dit jaar? De Proef& van Gall&Gall biedt de oplossing. Goede, overzichtelijke recepten, simpel te bereiden en met de juiste wijn-spijscombinaties. Alles door mij bedacht en uitgetest. Inspiratie nodig? Dit viergangen-kerstmenu zorgt voor een succesvol resultaat! We starten met een koud voorgerecht: cocktail van kreeftgarnalen en geitenkaas.

Welke wijn bij Cocktail van kreeftgarnalen?

Deze garnalencocktail van kreeftgarnalen en geitenkaas smaakt fantastisch in combinatie met de Yealands Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland of een ander huis. De rest van het menu volgt de komende dagen.

Muziek: mijn favoriete keus uit de Christmas Hits  van Spotify. We beginnen met Happy Xmas (War is Over) van Céline Dion.

Cocktail van kreeftgarnalen

Voorbereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Duik in een luxe traktatie met deze cocktail van kreeftgarnalen, waarbij de delicate smaak van de zeevruchten centraal staat. Deze elegante starter is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakexplosie die je smaakpapillen zal prikkelen en je verlangend naar meer zal achterlaten. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of een chique avondmaal.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 bakje platte peterselie 20 gram, grofgehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngeperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper
  • 300 gram kreeftgarnalen
  • 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 4 kerstomaatjes

Bereiding
 

  • Doe peterselie, knoflook, olijfolie en citroensap in een kom.
  • Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
  • Meng de persillade en kreeftgarnalen door elkaar. Schep er de geitenkaas door.
  • Snij 4 kerstomaatjes in dunne reepjes, verwijder het vocht en de zaadjes.
  • Verdeel het garnalenmengsel over 4 cocktailglazen. Garneer met reepjes kerstomaat.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&9 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept