Supersimpel, snel, slank en spannend; dat is dit koude voorgerechtje op basis van dunne plakjes kalfsfricandeau. Je koopt de vleeswaren kant-en-klaar bij je favoriete slager en het enige wat je nog hoeft te doen is de ananas-salsa voorbereiden. Dat kan ruim van tevoren, want de smaken mogen intrekken.
Bij zo’n mooi voorgerecht als kalfsfricandeau met ananas-sals kies je een Pinot Gris uit de Elzas. Die smaakt sappig, heel rond met zachte aroma’s van exotisch fruit. Dat past uitstekend. De ananas-salsa sluit perfect aan bij het fruit in de wijn: allebei friszuur, maar met een zwoel exotisch accent. Het zoetje in de pinot gris vormt de juiste tegenhanger voor de oosterse twist van rode peper en gember.
Muziek: ook hier een gemakkelijk in het gehoor liggende klassieker met een twist. Allerlei gekke stemmetjes geven dit nummer een vrolijk effect: White Christmas van The Drifters met Clyde McPhatter. Bron: Leendert Douma op Eeuwig Weekend.
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
250 g verse ananasstukjes
1 rode peper, zonder zaad
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel vissaus (in schap bij Aziatische artikelen)
½ bakje verse korianderblaadjes (bakje à15 gram), fijngehakt
200 gram dun gesneden kalfsfricandeau (vleeswaar)*
Stap 1
Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snipper de rode peper. Meng in kom: ananas, rode peper, limoensap, gembersiroop en vissaus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor
Stap 2
Drapeer op 4 borden de plakjes vlees. Schep in het midden de ananas-salsa. Garneer met korianderblaadjes.
*In plaats van kalfsfricandeau, kun je ook casselerrib gebruiken.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&11 2011 Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Geef een reactie