Vandaag is het Easy Tuesday. We maken een jachtschotel. Daar komt geen ‘wild’ aan te pas, want het is een ovenschotel met gehakt, appel en groenten.
Welke wijn drinken we erbij?
We drinken er een kruidige, maar soepele Shiraz bij uit Australië. Lees meer hierover bij Wijn van de Dag!
4 personen 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 200 gram wortel
- 3 uien
- 4 Jonagold of Elstar appels
- 50 gram boter
- 400 gram rundergehakt
- snufje gemalen kruidnagel
- 2 theelepel paprikapoeder
- zout, versgemalen peper
- 600 gram gekookte aardappelschijfjes
- 100 ml vleesfond of jus
- 200 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte belegen kaas
- paneermeel
Stap 1
Maak alle groenten schoon, snijd de champignons, wortel en ui in plakjes. Schil de appels, verwijder met een appelboor de klokhuizen en snijd de appels in plakken.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit de boter in een hapjespan. Bak het gehakt rul, voeg tijdens het bakken de kruidnagelpoeder, paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe. Bak de champignons, wortel- en aardappelschijfjes even kort mee. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Roer de vleesfond (of jus) los met de crème fraîche Schenk dit over groenten in de ovenschaal. Schud de schaal zodat de saus tussen het mengsel loopt. Bestrooi de bovenkant royaal met de geraspte kaas en paneermeel.
Stap 3
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de jachtschotel in ± 20 minuten door en door heet worden. De bovenkant is dan mooi goudbruin gegratineerd.
credit fotografie: Hal 158
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!