Easy Tuesday
Jachtschotel

Vandaag is het Easy Tuesday. We maken een jachtschotel. Daar komt geen ‘wild’ aan te pas, want het is een ovenschotel met gehakt, appel en groenten. We drinken er een kruidige, maar soepele Shiraz bij uit Australië. Lees meer hierover bij Wijn van de Dag!

4 personen20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 200 gram wortel
  • 3 uien
  • 4 Jonagold of Elstar appels
  • 50 gram boter
  • 400 gram rundergehakt
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • zout, versgemalen peper
  • 600 gram gekookte aardappelschijfjes
  • 100 ml vleesfond of jus
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • paneermeel

Stap 1

Maak alle groenten schoon, snijd de champignons, wortel en ui in plakjes. Schil de appels, verwijder met een appelboor de klokhuizen en snijd de appels in plakken.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200˚C. Verhit de boter in een hapjespan. Bak het gehakt rul, voeg tijdens het bakken de kruidnagelpoeder, paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe. Bak de champignons, wortel- en aardappelschijfjes even kort mee. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal. Roer de vleesfond (of jus) los met de crème fraîche Schenk dit over groenten in de ovenschaal. Schud de schaal zodat de saus tussen het mengsel loopt. Bestrooi de bovenkant royaal met de geraspte kaas en paneermeel.

Stap 3

Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de jachtschotel in ± 20 minuten door en door heet worden. De bovenkant is dan mooi goudbruin gegratineerd.

credit fotografie: Hal 158

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *