Weleens gehoord van Bardolino? Dit is een sappige lichtvoetige rode wijn, afkomstig uit de streek rond het Italiaanse Gardameer. Maar wat eet je erbij? Perfecte combinatie: een lichtvoetig borrelhapje; zoals deze rosbiefrolletjes gevuld met frisse veldsla en pijnboompitten. Gebaseerd op de klassieke Italiaanse carpaccio. Smaakt net als de wijn: lekker licht, fris en sappig. Bovendien zó klaar!
8 stuks | 10 minuten |
Ingrediënten rosbiefrolletjes
- 25 gram pijnboompitten
- 8 plakjes rosbief (vleeswaar)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- veldsla
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas in flakes (AH)
- versgemalen peper
Stap 1
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Spreid de plakjes rosbief uit op een plank. Bestrijk met olijfolie. Leg op elk plakjes een beetje veldsla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Strooi er versgemalen peper overheen. Oprollen. Lekker met ciabatta.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&8 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen