Italiaanse rosbiefrolletjes

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Weleens gehoord van Bardolino? Dit is een sappige lichtvoetige rode wijn, afkomstig uit de streek rond het Italiaanse Gardameer. Maar wat eet je erbij? Perfecte combinatie: een lichtvoetig borrelhapje; zoals deze rosbiefrolletjes gevuld met frisse veldsla en pijnboompitten. Gebaseerd op de klassieke Italiaanse carpaccio. Smaakt net als de wijn: lekker licht, fris en sappig. Bovendien zó klaar!

 

Italiaanse rosbiefrolletjes
Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Deze gevulde rosbiefrolletjes smaken lekker Italiaans door Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Zeer eenvoudig recept. In 10 minuten klaar.
Aantal 8 stuks

Ingredienten
 

  • 25 gram pijnboompitten
  • 8 plakjes rosbief vleeswaar
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • veldsla
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas in flakes AH
  • versgemalen peper

Bereiding
 

  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Spreid de plakjes rosbief uit op een plank. Bestrijk met olijfolie. Leg op elk plakjes een beetje veldsla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Strooi er versgemalen peper overheen. Oprollen. Lekker met ciabatta of focaccia met kerstomaat.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&8 2010
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!