Weekmenu Italië week 21

Puur Italiaans
I Love Food & Wine WEEKMENU #21

Misschien gaat het politiek gezien niet zo goed met Italië, maar hun keuken blijft een van de meest favoriete ter wereld. Puur, vers en niet te ingewikkeld. Dat past bij het komende zomerweer. Het thema voor deze week: Italië in de hoofdrol. 

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week altijd met meatless monday. Voor vandaag een pastagerecht met capellini (engelenhaar): zomerse pasta met courgette en olijven. Heerlijk fris van smaak door de courgette. Bovendien in een half uur op tafel.

Pasta met courgette, citroen en olijven
Zomers pasta met courgette

DINSDAG

Op dinsdag een zonnige pizza met zalm en broccoli. Met kant-en-klaar pizzadeeg in een mum van tijd op tafel. Echt een aanrader!

Pizza met zalm
Mini-pizza met zalm en broccoli

WOENSDAG

Op woensdag een echte Italiaanse klassieke: bistecca tagliata. Een gerecht met plakjes biefstuk uit Toscane. In 10 minuten op tafel!!!

Bistecca tagliata
Bistecca tagliata

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor een zomerse minestrone. Met lekker veel groenten. Salami zorgt voor pittig accent.

Zomerse minestrone soep
Zomerse minestrone soep

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een Italiaans stoofgerecht: osso buco. Bestel het vlees (kalfsschenkel) even van tevoren bij je slager.

Osso buco
Kalfsschenkel in tomatensaus

 

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *