Zonnig doordeweeks
I Love Food & Wine WEEKMENU #20

Zonnig voorjaarsweer; dat hebben we deze week in het vooruitzicht. Daar passen we ons weekmenu op aan met het thema ‘zonnig doordeweeks’. Dus niet te lang in de keuken maar wel genieten van deze heerlijke mediterrane gerechtjes. Alles lekker vers gekookt.

En…, bij al deze heerlijke gerechten hebben we ook de juiste wijn gekozen. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG 

We starten de week altijd met meatless monday. Voor vandaag een Italiaanse frittata met artisjokken en rucola uit het kookboek Green Delicious. In een half uur op tafel.

Fritatta met artisjokharten
Frittata met artisjokharten

DINSDAG

Op dinsdag een zonnig pastagerecht afkomstig uit Sicilie: namelijk spaghetti met mosselen. Echt een aanrader!

Pasta met mosselen
Spaghetti met verse mosselen

WOENSDAG

Witte bonenschotel met chorizo
Witte bonen met chorizo en spiegelei

Op woensdag houden we het lekker simpel: witte bonenschotel met chorizo. Staat in 20 minuten op tafel. Lekker met wat knapperig stokbrood.

 

 

 

 

DONDERDAG

Op donderdag kiezen we voor een zomerse maaltijdsalade met een visje van de barbecue. Geen zin in sardines? Ook een ander visje smaakt hier perfect bij.

Couscoussalade met sardines
Marokkaanse couscoussalade met sardines

VRIJDAG

Op vrijdag, met het oog op het weekend, een heerlijke Griekse moussaka met aubergines en een wat lichtere saus. De oven doet het werk.

Griekse moussaka
Griekse moussaka

 

Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *