Coronatijd, koekjes-bakken- tijd. Nog steeds worden er veel koekjes zelf thuis gebakken. Iedereen heeft de smaak te pakken. Zeker nu ‘Heel Holland Bakt’ weer op televisie is, krijg je zin om de keuken in te gaan. Tenminste ik wel. Dus, na de goed bevallen gemberkoekjes, zijn nu mijn homemade amandelkoekjes aan de beurt. Heel simpel om te maken. En succes verzekerd! Meteen aan de slag dan maar…
15 koekjes | 1 uur + 1 uur wachttijd |
Ingrediënten
- Deeg
- 120 gram bloem
- 30 gram amandelmeel
- mespuntje zout
- ½ theelepel vanille extract
- 60 gram witte basterdsuiker
- 95 gram roomboter, op kamertemperatuur
- Topping
- 15 witte amandelen
- ½ ei, losgeklopt
- Extra: bakplaat belegd met bakpapier
Stap 1
Eerst maak je het deeg. Doe alle ingrediënten in een beslagkom. Meng met de hand tot een soepel deeg. Maak hier een rol van met een doorsnede van 3 à 4 centimeter. Verpak de rol in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd van de rol deegplakjes van ca. ¾ centimeter dik. Leg ze met voldoende afstand op de bakplaat. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei. Druk in het midden een witte amandel. Bak de koekjes in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.
Meer koekjes bakken? Deze vier zijn ook heel lekker!
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen