Fishermans Thursday
Hoe garnalen pellen?

Elke maand zet het Nederlands Visbureau een andere vis in de schijnwerpers. April staat in het teken van de Hollandse garnaal.  

Meestal koop je garnalen gepeld, maar je kunt ze ook zelf pellen. Dat gaat altijd op dezelfde manier. Of ze nou groot zijn of klein, de methode is hetzelfde. Hollandse garnalen pellen doe je dus zo:

 

  1. Leg de garnalen op een gladde schone ondergrond.
  2. Pak de garnalen met je rechterhand vast, met hun rug naar je toe.
  3. Nagel van linkerduim in middelste rugschubben drukken en de rug doorbuigen tot lichte knak.
  4. Staartgedeelte eraf trekken.

Garnalen pellen

 

 

 

 

De garnalen kun je vervolgens maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Invriezen is niet aan te raden. Meteen opeten is natuurlijk het lekkerste.

De schalen niet weggooien, daar kun je heerlijke bouillon van maken!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *