Heilbot en papillotte

Fishermans Thursday
Heilbot en papillotte

Maart; dat is de maand van de heilbot. Vorige week op I Love Food & Wine een recept met gerookte heilbot, vandaag gebruiken we hem vers. We maken een supergezond ovengerecht, waarbij de vis wordt ingepakt in bakpapier. Dat noemen we ‘en papillotte’. Op deze manier wordt het vispakketje gaargestoomd. Wat wel belangrijk is dat je de pakketjes op de juiste manier dichtvouwt, zodat er geen stoom ontsnapt. Kijk daarom even van tevoren naar het videofilmpje. Extra voordeel van deze kooktechniek: het gerecht is zeer lichtverteerbaar en absoluut calorie-arm. Wie wil dat niet, zo af en toe?

 

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 1 visbouillontablet
  • 4 stukken heilbotfilet à 125 gram
  • versgemalen zeezout en peper
  • 8 plakjes citroen
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 el (olijf)olie
  • Extra: 4 stukken bakpapier van 38 x 42 cm

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Schaaf de courgette en winterwortel in plakjes met een kaasschaaf, keukenmachine of mandoline. Snijd de venkel en ui in dunne plakken.

Stap 2

Breng ruim water met bouillontablet aan de kook. Voeg alle groenten toe, breng opnieuw aan de kook en kook ca. 3 minuten. Overdoen in een vergiet en goed laten uitlekken.

Stap 3

Bestrooi intussen de heilbotfilet met zout en peper. Verdeel achtereenvolgens over ieder stuk bakpapier:  de uitgelekte groenten, heilbotfilet, plakjes citroen en dille. Besprenkel met de olijfolie. Vouw de pakjes dicht. Leg ze op een bakplaat en laat de vis in papier in ca. 15 minuten gaar worden.
Lekker met gebakken krieltjes.

 

Welke wijn  bij ‘Heilbotfilet en papillotte’?

De vis met groenten smaakt heel puur, zacht en licht gekruid door de dille. Daar smaakt een lichte witte wijn met zachte zuren heel goed bij, zoals een pinot blanc of Müller-Thurgau. 

Meer ‘recepten van de dag’ in je mailbox? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *