Voor het weekend

Gin-Tonic met grapefruit

Ook zo’n van fan van een gin-tonic? Wij wel, hier in huis. Normaal gesproken gaat mijn voorkeur uit naar eentje met Hendrick’s Gin, dan aanvullen met tonic en garneren met een plakje komkommer. Maar vanaf nu is deze versie van gin-tonic met grapefruit de absolute favoriet.

Het recept voor deze gin-tonic komt uit het kookboekje Vegan Summer van de Nederlandse Milou van der Will. Op haar website The Green Chopstick laat zij zien hoe je (Oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Vegan Summer is haar tweede kookboek, boordevol plantaardige recepten voor op en bij de barbecue. Alle gerechten zijn verrassend en lekker simpel om te maken,  zoals 3-minuten pindasaus uit de voorraadkast, saté van appel, Koreaanse tempehburger of een kruidige kebabspies van koningsboleet.

Maar nu eerst haar weergaloze lekkere gin-tonic met grapefruit (wij hebben alleen de hoeveelheid Hendrick’s Gin verhoogt).

Gin-Tonic met grapefruit uit het kookboek Vegan Summer van Milou van der Will
Voorbereiding: 5 minuten
Heerlijk verfrissende Gin-Tonic. Extra zomers door de toevoeging van vers grapefruitsap.
Aantal 1 persoon

Ingredienten
 

  • ijsblokjes
  • 50 ml Hendrick’s Gin
  • 50 ml versgeperst (roze) grapefruitsap
  • 100 ml tonic
  • Partje of plakje (roze) grapefruit

Bereiding
 

  • Vul een glas tot de helft met ijsblokjes. Voeg de gin toe, daarna het grapefruitsap en de tonic. Roer goed door. Garneer met grapefruit en serveer direct.

Het kookboek

Fleurig en zonnig kookboekje met plantaardige recepten rondom de barbecue. Van een kimchi-hotdog en ‘net-echt-kipsateh’ tot en met gegrilde ananas met pittige dip. Ook heerlijk bijgerechten als ingelegde rodekoolsalade of een aardbeiensalade met muntvinaigrette. Alles in huis voor een weergaloos lekker vegan barbecue.

Bestellen kun je hier:

Cover Vegan Summer van Milou van de Will Titel : Vegan Summer
Auteur : Milou van der Will
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 255 1
Prijs : € 14,95

 

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.