Snel & Makkelijk

Geroosterde spruitjes met chipolata worstjes uit de oven

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Zo makkelijk heb je nog nooit gekookt! Je schept de groenten met de specerijen door elkaar op een bakplaat. Schuif het in de oven. Na 10 minuten gaan de stukjes worst erdoor. Binnen 45 minuten zit je aan tafel. Let op: dit recept met geroosterde spruitjes en zoete aardappel is voldoende voor 2 personen!

Welke wijn bij geroosterde spruitjes met zoete aardappel en worst?

De groenten zijn lekker gekruid; het zoete van de aardappel combineert uitstekend bij het bittere van de spruitjes. Mosterd is een must!

Mijn voorkeur gaat uit naar rood, zoals bijvoorbeeld een Bardolino. Niet te zwaar met voldoende fris zuur om het vette van de worst te neutraliseren. Maar ook een niet te zware tempranillo, zoals een Rioja Crianza of een Côtes du Rhône is een goede optie.

 

Geroosterde spruitjes met worst uit het kookboek Framily van Sandra Bekkari
Geroosterde spruitjes, zoete aardappel en chipolata worstjes
Bereiding: 45 min
Bakplaatgerecht van wintergroenten als spruitjes, zoete aardappel en rode ui. Chipolate worstejs voeg je later toe. Lekker gezond en super easy!
Aantal 2 personen

Ingredienten
  

  • 300 gram niet te kleine spruitjes gehalveerd
  • 2 zoete aardappelen geboend en in partjes
  • 1 grote rode ui in halve maantjes
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje kurkuma
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 200 gram chipolata worstjes in stukjes
  • mosterd optioneel

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Leg de spruitjes, de zoete aardappel en de rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, paprikapoeder, kurkuma en chilivlokken.
  • Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 10 minuten de stukjes chipolata erdoor. Schep af en toe om.
  • Serveer de groenten en worst eventueel met een beetje mosterd.

Notities

Tip: je kunt merquez worstjes nemen, die zijn net wat pittiger.

Vega versie?

Vervang de chiplata worstjes door vegetarische worstjes of feta.

Het kookboek Framily Food

Framily is een samenvoeging van Friends + Family. Het is een kookboek met eenvoudige gezonde gerechten, geschreven door de Vlaamse Sandra Bekkari. Ze kiest in haar gerechten voor een lichte, groenterijke keuken met veel mediterrane invloeden. Dit recept komt uit het hoofdstuk Fast & Easy.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Framily Food Titel : Framily food
Auteur : Sandra Bekkari
Uitgever : Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
ISBN : 978 94 639 3803 7
Prijs : € 27,50

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept