Zo makkelijk heb je nog nooit gekookt! Je schept de groenten met de specerijen door elkaar op een bakplaat. Schuif het in de oven. Na 10 minuten gaan de stukjes worst erdoor. Binnen 45 minuten zit je aan tafel. Let op: dit recept met geroosterde spruitjes en zoete aardappel is voldoende voor 2 personen!
Welke wijn bij geroosterde spruitjes met zoete aardappel en worst?
De groenten zijn lekker gekruid; het zoete van de aardappel combineert uitstekend bij het bittere van de spruitjes. Mosterd is een must!
Mijn voorkeur gaat uit naar rood, zoals bijvoorbeeld een Bardolino. Niet te zwaar met voldoende fris zuur om het vette van de worst te neutraliseren. Maar ook een niet te zware tempranillo, zoals een Rioja Crianza of een Côtes du Rhône is een goede optie.
Geroosterde spruitjes, zoete aardappel en chipolata worstjes
Bereiding: 45min
Bakplaatgerecht van wintergroenten als spruitjes, zoete aardappel en rode ui. Chipolate worstejs voeg je later toe. Lekker gezond en super easy!
Verwarm de oven voor op 200℃. Leg de spruitjes, de zoete aardappel en de rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, paprikapoeder, kurkuma en chilivlokken.
Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 10 minuten de stukjes chipolata erdoor. Schep af en toe om.
Serveer de groenten en worst eventueel met een beetje mosterd.
Notities
Tip: je kunt merquez worstjes nemen, die zijn net wat pittiger.
Vega versie?
Vervang de chiplata worstjes door vegetarische worstjes of feta.
Het kookboek Framily Food
Framily is een samenvoeging van Friends + Family. Het is een kookboek met eenvoudige gezonde gerechten, geschreven door de Vlaamse Sandra Bekkari. Ze kiest in haar gerechten voor een lichte, groenterijke keuken met veel mediterrane invloeden. Dit recept komt uit het hoofdstuk Fast & Easy.
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Geef een antwoord