Meatless Monday

Geroosterde aardappeltjes met kruiden

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Heerlijke geroosterde aardappeltjes uit de oven. Meestal bak ik dit op z’n Italiaans met knoflook en rozemarijn. Dit keer doen we het anders. Met deze simpele kruidenmix worden ze minstens zo lekker! Proberen maar. Goede combinatie met een frittata (omelet) met artisjokken.

 

Geroosterde aardappeltjes met kruiden
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totaal: 50 minuten
Simpel te maken bijgerecht van aardappelen in de schil en verschillende kruiden. De oven doet het werk.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 500 gram krieltjes mix gehalveerd
  • 1 theelepel komijn
  • ½ teentje knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder zoet
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de aardappeltjes met schil. Doe ze in een mengkom. Voeg alle kruiden en olijfolie toe en schep door elkaar. Overdoen in een braadslede (20x30 cm). Bak de aardappeltjes in ca. 45 minuten goudbruin. Halverwege omscheppen.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven. Overdoen in een schaal. Bestrooi met zout.

Geen zin om zelf geroosterde aardappeltjes te bakken? 

Geen tijd of zin om zelf aardappeltjes te bereiden? Dan is Thommes Frites een heerlijke oplossing. Deze mobiele frietkraam staat bekend om zijn ambachtelijke frieten, vers gesneden en gebakken in pure plantaardige olie. Perfect voor feestjes, evenementen of gewoon als je jezelf eens wil verwennen. Je proeft de liefde in elke knapperige hap!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!