Gepaneerde lamskoteletjes met komijn en munt & Shiraz

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept
Deze sappige lamskotelet heeft een knapperig korstje van brood en specerijen als komijn, korianderzaad en munt. Feestelijk maar ook lekker makkelijk. #pasen #lamskotelet

Bij het voorjaar past lekker lamsvlees. Liefst natuurlijk uit eigen land. Voor het weekend zijn deze lamskoteletjes met komijn en munt super feestelijk, maar ook lekker makkelijk.

Welke wijn bij gepaneerde lamskoteletjes met komijn?

Daar past een Australische Shiraz (Peter Lehmann, Gall&Gall) uitstekend bij. Smaakkenmerken van deze rode wijn zijn: sappig zwart fruit, stevig maar rond met een duidelijke hint van specerijen. Deze elementen komen terug in dit gerecht. De sappige lamskotelet heeft een knapperig korstje van brood en specerijen als komijn- en korianderzaad. De muntblaadjes geven een spannend effect die de kruidige aroma’s in de wijn accentueren.

Muziek: The Unthanks, een duo uit Engeland, bestaande uit de gezusters Rachel en Becky Unthank. Ze zingen hier een prachtig nummer van hun live cd. The songs of Robert Wyatt and Antony & the Johnsons: Spiralling. Koop die cd: prachtig! 

4 personen25 minuten

Ingrediënten

  • 3 oude witte boterhammen, zonder korst
  • 3 el verse muntblaadjes, fijngehakt
  • 12 enkele lamskoteletten (ca. 1 cm dik)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • zout, versgemalen peper
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 el olie

Stap 1

Maal het brood fijn in de keukenmachine. Meng er de munt doorheen. Sla het vlees met de platte kant van een hakmes voorzichtig plat (of vraag het aan de slager). Bestrooi met komijn, koriander, zout en peper. Haal het vlees eerst door het ei, en druk het daarna door de broodkruimels.

Stap 2

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Leg de koteletten naast elkaar erin en bak ze in ca. 4 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege. Lekker met aardappelen in de schil uit de oven, en een salade.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Credit: fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Hanna van den Bos, Foodstyling: Bart Stuart

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST

Je bakt ze makkelijk in de koekenpan, deze sappige lamskotelet heeft een knapperig korstje van brood en specerijen als komijn, korianderzaad en munt. Feestelijk maar ook lekker makkelijk. #lamskotelet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *