Zin in een smaakvol én simpel borrelhapje dat je borreltafel direct een Mediterrane twist geeft? Deze gemarineerde groene olijven met citroen zijn dé perfecte keuze. Met de frisheid van citroenschil, een vleugje pittigheid van rode peper, en de kruidige aroma’s van tijm en rozemarijn maak je in een handomdraai een smaakexplosie waar je gasten geen genoeg van krijgen. Ideaal bij een glas witte wijn of frisse rosé. Laat je verleiden door de eenvoud en verfijning van dit heerlijke hapje!
Welke wijn bij gemarineerde olijven?
De klassieke combinatie bij olijven is een glaasje Sherry Fino of Manzanilla. Maar deze groene olijven smaken frisser door de citroen. En ook deze Nocellara olijven zijn knapperig en vers. Dat vraagt meer om een witte wijn, of rosé. Denk dan aan een Sauvignon Blanc of Verdejo.

Gemarineerde groene olijven
Ingredienten
- citroenschil van een halve biologische citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- stukje rode peper
- 100 gram groene Nocellara olijven met rozemarijn
Extra nodig
- zesteur of citroenrasp
Bereiding
- Rasp het gele schil van een ½ citroen met een citroenrasp. Doe de olie, citroenschil, tijm en chilipeper in een kleine steelpan. Breng aan de kook en bak ca. 2 minuten.
- Voeg de olijven en pepertje toe. Roer goed door zodat de olie alle olijven bedekt. Laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met wat citroensap.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!