Zin in een smaakvol én simpel borrelhapje dat je borreltafel direct een Mediterrane twist geeft? Deze gemarineerde groene olijven met citroen zijn dé perfecte keuze. Met de frisheid van citroenschil, een vleugje pittigheid van rode peper, en de kruidige aroma’s van tijm en rozemarijn maak je in een handomdraai een smaakexplosie waar je gasten geen genoeg van krijgen. Ideaal bij een glas witte wijn of frisse rosé. Laat je verleiden door de eenvoud en verfijning van dit heerlijke hapje!
Welke wijn bij gemarineerde olijven?
De klassieke combinatie bij olijven is een glaasje Sherry Fino of Manzanilla. Maar deze groene olijven smaken frisser door de citroen. En ook deze Nocellara olijven zijn knapperig en vers. Dat vraagt meer om een witte wijn, of rosé. Denk dan aan een Sauvignon Blanc of Verdejo.
Gemarineerde groene olijven
Ingredienten
- citroenschil van een halve biologische citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- stukje rode peper
- 100 gram groene Nocellara olijven met rozemarijn
Extra nodig
- zesteur of citroenrasp
Bereiding
- Rasp het gele schil van een ½ citroen met een citroenrasp. Doe de olie, citroenschil, tijm en chilipeper in een kleine steelpan. Breng aan de kook en bak ca. 2 minuten.
- Voeg de olijven en pepertje toe. Roer goed door zodat de olie alle olijven bedekt. Laat nog even doorwarmen. Breng op smaak met wat citroensap.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!