Geitenkaas met komkommer; een snel te maken borrelhapje voor het weekend. Overgoten met wat balsamico-stroop. Staat binnen 10 minuten op tafel. Ook heel handig als je iemand op bezoek krijgt die geen brood (gluten) eet! Zorg er dan wel voor dat je de komkommer en de geitenkaas niet snijdt op een plank waar je ook brood op snijdt.
12 borrelhapjes | 10 minuten |
Ingrediënten
- 1/2 komkommer, gewassen en in dunne plakjes
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- 100 gram oude of gerijpte geitenkaas, in stukjes
- grof zeezout of fleur de sel
Stap 1
Doe de balsamicoazijn in een steelpan en laat dat op zacht vuur een klein beetje inkoken zodat je een stroopje krijgt.
Stap 2
Leg een stukje oude of gerijpte geitenkaas op een plakje komkommer, druppel er een beetje balsamicostroop op en maak af met een heel klein beetje grof zeezout of fleur de sel.
Welke wijn drinken wij erbij?
Geitenkaas met komkommer?
Drink er een super Sancerre bij van La Moussière. Geitenkaas en Sancerre zijn vriendjes. Ze komen dezelfde streek: Loire!
Meer recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op!
Geef een reactie