Meatless monday

Gegrilde asperges met amandelsaus

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept
Recept gegrilde asperges met amandelsaus met een vleugje citroen. Snel klaar en heel lekker. Combineer met een gebakken biefstuk of lamskoteletje en aardappeltjes uit de oven. #asperges
Recept gegrilde witte asperges met amandelsaus met een vleugje citroen. Snel klaar en heel lekker. Combineer met een gebakken biefstuk of lamskoteletje en aardappeltjes uit de oven. #asperges

Mmm, ze zijn er weer! Het aspergeseizoen is in volle gang en dat vieren we met een fris, verfijnd en 100% vegetarisch gerecht voor onze Meatless Monday. Deze gegrilde witte asperges met romige amandelsaus zijn ideaal als bijgerecht of voorgerecht. Serveer je dit liever als hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheden of vul aan met aardappeltjes uit de oven en bijvoorbeeld een luchtige kruidenomelet. Zo zet je moeiteloos een complete maaltijd op tafel zonder vlees.

 

Waarom gegrilde asperges zo lekker zijn

Witte asperges worden traditioneel gekookt, maar door ze te grillen geef je ze een spannende twist. Op de grill krijgen asperges een subtiel rokerig aroma, een mooie goudbruine tekening en behouden ze hun lekkere bite. Dat maakt gegrilde asperges perfect voor een modern lentegerecht. Gebruik een grillpan of steek bij mooi weer de barbecue aan: zo breng je meteen de zon op tafel.

Welke wijn bij gegrilde asperges met amandelsaus?

De asperges smaken licht geroosterd en puur, terwijl de saus romig is met een subtiel amandelaroma en frisse citrustonen. Combineer dit met een elegante witte wijn zoals:

Recept gegrilde asperges met amandelsaus met een vleugje citroen. Snel klaar en heel lekker. Combineer met een gebakken biefstuk of lamskoteletje en aardappeltjes uit de oven. #asperges

Gegrilde asperges met amandelsaus

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Heerlijk vegetarisch voorgerecht van gegrilde asperges met een romige amandelsaus. Ook perfect als bijgerecht, of als hoofdgerecht voor twee personen.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 125 gram blanke amandelen
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • ½ bosje peterselie
  • ½ beschuit
  • 100 ml koolzaadolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 750 gram witte asperges

Bereiding
 

  • Rooster de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Doe 100 gram amandelen in de foodprocessor, samen met de knoflook. peterselie, beschuit en 75 ml olie. Maal fijn. Voeg 75 ml water toe en zo nodig nog wat extra tot een mooie dikvloeibare saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Verwijder de houtige uiteinden van de asperges en schil ze. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de asperges met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een grillpan en gril de asperges in 6-8 minuten beetgaar. Keer ze halverwege.
  • Leg de asperges op een schaal en verdeel de saus erover. Garneer met amandelen, peterselie en citroenrasp

Meer vegetarische aspergerecepten?

👉 Omelet met asperges en dragon
👉 Salade met asperges en aardbeien
👉 Gegrilde asperges met Hollandaisesaus

Gebruik de zoekbalk op de site voor nog meer inspiratie.

 

Serveren als hoofdgerecht?

Wil je dit recept liever als hoofdgerecht serveren? Dat kan ook heel eenvoudig: verdubbel dan de ingrediënten en combineer dit gerecht met:

  • 🥔 Aardappeltjes uit de oven
  • 🍳 Kruidenomelet of gepocheerd eitje
    Zo creëer je een vullende én voedzame vegetarische maaltijd.

 

Heb je deze asperges gemaakt? Laat een reactie achter of tag ons op Instagram. We delen graag jouw creatie! 💚

 

Het kookboek Oogstkoken

Cover OogstkokenOogstkoken staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met pure smaken van het seizoen. Het is een kookboek ter ere van het 25 jarig jubileum van het tijdschrift Season. Willemijn Ter Hart, redacteur voor bladen als Seasons, Flair en Ariadne at Home, is de samensteller van het boek. Zij heeft zich gespecialiseerd in bloemstyling en (moes)tuinieren. En dat is duidelijk zichtbaar. Want het boek staat boordevol tips & tricks om te leren zaaien en oogsten uit eigen moestuin.

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Oogstkoken, het complete Seasons kookboek
Uitgever : Fontaine Uitgevers
ISBN nummer: 978 90 5956 837 2
Prijs: € 24,95 (nu € 15,50)

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!