Meatless Monday

Frittata met pompoen en rozemarijn

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Wat doe je als er een halve flespompoen in je koelkast ligt? Maak er een frittata van! Deze Italiaanse groente-omelet is dé manier om restjes om te toveren tot een smaakvolle maaltijd. Met de zachte zoetheid van pompoen, de kruidige toets van rozemarijn en salie, en een smeuïge topping van oude kaas, is dit gerecht perfect voor een gezellige lunch of een licht diner. Bovendien is het supersimpel te maken en ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

 

Welke wijn bij frittata met pompoen en rozemarijn?

Deze frittata met pompoen smaakt licht zoetig vanwege de pompoen en gekruid door de rozemarijn en salie. Wij dronken hier een witte wijn, een Franse Viognier uit de Languedoc. Door de zachte zuren en het ronde mondgevoel was dit een prettige wijn-spijs combinatie.

Frittata met pompoen en rozemarijn

Frittata met pompoen en rozemarijn

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 30 minuten
Groente-omelet met plakjes pompoen en rode ui. Rozemarijn en salie zorgen voor de Italiaanse smaak.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • ½ flespompoen
  • 2 rode uien in partjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn naaldjes fijngesneden
  • 10 blaadjes verse salie
  • 6 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 100 gram oude kaas geraspt

Extra nodig

  • Ovenvaste koekenpan

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in heel dunne partjes. Snijd de rode uien in partjes.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan. Bak de ui op halfhoog vuur ca. 5 minuten. Voeg toe: pompoen, rozemarijn en salie. Bak alles ca. 10 minuten op laag vuur. Schep regelmatig om.
  • Klop intussen de eieren los met de slagroom, paprikapoeder, zout en peper. Giet het mengsel in de koekenpan en verdeel over de groenten. Bestrooi met de geraspte oude kaas. Zet de koekenpan in de oven en bak in ca. 20 minuten gaar en licht bruin.
  • Lekker met een spinaziesalade met kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en citroendressing.

Halve flespompoen over?

Heb je, na het maken van dit recept, nog een ½ flespompoen over. Maak dan bijvoorbeeld een volgende stap naar een van deze twee verrukkelijke gerechten:

 

groente stoofpot met orzo uit het kookboek Karola's Kitchen van Karola Olearts
Pompoenorzotto – groente stoofpot met orzo

Pompoen-orzotto: Heerlijke groente-stoofpot met pompoen, koolrabi en spinazie. Appel en citroen zorgt voor een friszuur accent.

 

 

Indiase pompoencurry met spinazie (2)
Indiase pompoencurry met spinazie

Pompoencurry met cashewnoten: Snel te maken curry met stukjes pompoen en kikkererwten. Lekker met rijst en mangochutney.

 

 

 

 

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!