Frittata met artisjokharten staat al sinds mensenheugenis op I Love Food & Wine. Vandaag geef ik een snellere variant die je alleen op het fornuis maakt met iets minder eieren. Super simpel en ook heel erg lekker!
Frittata is een klassieker uit de Italiaanse keuken; het is een stevige, goedgevulde omelet boordevol groenten. Deze variant met artisjokharten is perfect als avondmaaltijd voor vier personen, zeker in combinatie met een frisse salade en knapperige gebakken aardappeltjes of de Italiaanse aardappeltjes uit de oven. Kook je voor twee? Bewaar dan de rest en geniet er de volgende dag van als een heerlijke lunch!
Mijn Woll koekenpan is een echte superpan in de keuken. Onverslijtbaar, bakt fantastisch en heeft een unieke Diamond non-stick coating. Plus, het afneembare handvat is superhandig voor opbergen en ovengebruik!
Welke wijn bij frittata met artisjokharten?
De kaas geeft de frittata een volle smaak en maakt hem licht pittig. De artisjokharten zorgen voor een iets zuur accent. Een witte wijn ligt voor de hand. En aangezien een frittata van Italiaanse oorsprong, kiezen we voor een Italiaanse witte Vermentino. Fris, vol met een aangenaam bittertje dat goed aansluit bij de artisjok.

Frittata met artisjokharten
Ingredienten
- 1 potje gemarineerde artisjokken uitlekgewicht 110 gram, uitgelekt
- 1 kleine rode ui in halve ringen
- 6 eieren
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- nootmuskaat
- handvol gemengde sla met rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram belegen kaas in kleine plakjes
Extra nodig
- zeef, koekenpan met deksel
Bereiding
- Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Snijd de grote artisjokken in kleinere stukken.
- Meng in een kom de eieren met de Parmezaanse kaas en pers er de knoflook boven uit. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de sla met rucola erdoor.
- Verhit in een grote koekenpan wat olijfolie en bak de artisjokharten met de rode ui op middelhoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Schep af en toe om.
- Schenk het eimengsel erbij en verdeel de sla gelijkmatig over de pan. Leg de plakjes belegen kaas erop. Leg de deksel op de koekenpan en bak de frittata op laag vuur in ca. 20 minuten gaar aan de onderkant.
- Serveer warm of op kamertemperatuur, met knapperig brood en een groene salade.
Frittata recepten die ook heel lekker zijn!
Er staan verschillende frittata recepten op mijn website. Allemaal ook zeer het proberen waard!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!